fbpx

Акция „всички срещу ДСБ“ в ход при Реформаторите

Време за четене: 1 мин.

Опит за изолиране на ДСБ в рамките на Реформаторския блок са обсъждали ръководствата на „Движение България на гражданите“ и СДС на среща в Пловдив, научи „Труд“. В сбирката са участвали и седесарите Емил Кабаиванов и Румен Христов, по чието време бе разтрогната „Синята коалиция“ между СДС и ДСБ. Там е била и лидерката на ДБГ Меглена Кунева, както и водачът на сините Божидар Лукарски.

След като кандидатът на тъмносините за евродепутат Светослав Малинов измести Кунева от мястото в Брюксел, в РБ тлее напрежение. Част от ораторите на срещата заявили, че влиянието на ДСБ, чийто лидер Радан Кънев е говорител на блока, трябва да бъде ограничено с общи сили. Предстояли разговори с БЗНС и НПСД за бъдещето на РБ, твърдят участници в сбирката.

Заместникът на Кунева Даниел Вълчев каза пред „Дарик“, че РБ „няма да стане придатък на никоя от партиите, например ДСБ“. Още преди евровота той намекна, че има вариант за смени на върха на коалицията. Според източници на „Труд“ тече подготовка и на ново споразумение между партиите в обединението.

Междувременно членът на Контролния съвет на ДБГ Иво Иванов поиска оставката на Кунева и ръководството, а от партията го обвиниха, че не работел за формацията и не изпълнявал задълженията си.

Споделете чрез

Предишен

Следващ