fbpx

Правят алтернативен Реформаторски блок?

Време за четене: 1 мин.

На 6 август ще бъде учредена нова дясна коалиция, в която влизат формацията на Надежда Нейнски „Синьо единство“ , Единната народна партия – с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум – наследник на Съюза на Българските национални легиони.

Националният съвет на Български демократически форум (БДФ) вече е дал мандат на ръководството на партията да преговаря и да работи за създаване на нова дясна коалиция.

От БДФ твърдят, че до решението се е стигнало след изчакване почти година Реформаторският блок (РБ) да отговори на искането на легионерите за присъединяване.

На 2 юли БДФ и ЕНП на Капон излязоха с отворено писмо, в което двете партии настояваха за ясен и категоричен отговор, предвид предстоящите парламентарни избори.

Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес, твърдят Мария Капон и Жаклин Толева – председател на БДФ.

Центристките сили в Реформаторския блок очевидно взеха превес и доведоха до капсулация в блока. Същевременно РБ избяга от дясното и си стана самодостатъчен, коментират от ръководството на БДФ.

За формирането на дясна алтернатива на РБ Българският демократически форум „ще се обърне с предложение за единодействие към вече доказали се десни политически субекти.“

От offnews.bg

Споделете чрез

Предишен

Следващ