fbpx

БККС ви кани в старопрестолния Охрид

Време за четене: 2 мин.

Ние от „Български културен клуб“ – Скопие вярваме, че в годината в която ще честваме 1000 години от основаването на Архиепископия Охридска на Първа Юстиниана и на цяла България Великден ще се превърне и в празник на единението  ни.

„Стените на разделението не достигат до Небесата. Като всяко човешко дело те са временни. Човеци са ги изградили, човеци ще ги разрушат. Вечно е само онова, което е изградено върху крайъгълния Камък Иисуса Христа, върху Който цялото здание възраства в храм свят чрез Господа.“ /Еф.2,20-21/  С тези думи, преди 16 години Дядо Йоан, игуменът на Рилската обител се обърна към Папа Йоан Павел II. И наистина стените на разделението не достигат небесата! Както няма разделение между  нашите братя христяни от католическата деноминация от двете страни на границата.Така не бива да продължава и жестокото разделение и схизма наложени от чужди сили на нас – потомците на родната Екзархия чиито диоцез  в голямата си част се намира в днешна България и Македония! Напомняме,че (15) 38-мо правило на VІ вселенски събор гласи “ако по силата на царската власт се е основал или ще се основе някой град, редът на църковните работи  да следва държавното и гражданското разпределение. За това за нас Македонските Българи БПЦ е и наша църква, така както за всички  българи MПЦ- ОА тяхна Църква!   Пред нашия Небесен Отец всички сме един народ и трябва да сринем стените, които човеците сме издигнали!

„Нека да бъдат всички едно“ / Йоан 17:21-26/ е казано в Светото Писание и за това призоваваме всички българи и техните духовни пастири да посрещнем Възкресение Христово заедно и както подобава!  Искрено се надяваме, че негово Светейшество Патриарх Неофит и Светия Синонод на БПЦ няма да ни лишат от присъствието си и ще ни дарят със свето миро. Време е да сринем всички стени помежду ни! Дойде време нашите свещеници да отслужат заедно Светата Евхаристия в името на Иисуса Христа.

Скъпи братя и сестри чакаме ви в старопрестолния Охрид на 28.05.2018г, където заедно със нашите църкви БПЦ  и МПЦ –ОА да отпразнуваме 1000 години от създаването на Архиепископия Охридска на Първа Юстиниана и на цяла България! Съединението прави силата!

Благословен е идващия в Името Господне !

Споделете чрез

Предишен

Следващ