fbpx

Патриарх Неофит посети дома за сираци на отец Иван в Нови хан

Време за четене: 1 мин.

На Велики Четвъртък патриарх Неофит посети дома на отец Иван в Нови Хан, за да отнесе подаръци на децата и възрастните, кои живеят там и да им предаде лично своето патриаршеско благословение, съобщиха от Светия Синод на Българската православна църква.

Негово Светейшество е пожелал на отец Иван и обитателите на дома „Здраве и напредък в добродетелния живот, душевен мир и радостно посрещане на Светлото Христово Възкресение“.

Всички присъстващи са имали възможността да получат лично благословение от патриарх Неофит, който раздаде на децата и възрастните иконки на Възкресение Христово. За Великденските празници патриархът занесе в дома в Нови хан козунаци и великденски яйца.

Патриарх Неофит е разгледал сградите на дома, запознал се е с условията, при които живеят обитателите му и се е информирал за проблемите, с които се сблъсква отец Иван в своето служение.

Домакинът е разказал на Негово Светейшество за новия проект, по който работи – 52 къщи в с. Якимово, Монтанско, които отец Иван е закупил и ремонтирал, и в които е настанил бездомни, сред които майки с деца.

от Mediapool , снимка: Св. Синод

Споделете чрез

Предишен

Следващ