fbpx

Никой, освен Реформаторите, не подкрепя санкции срещу Русия

Време за четене: 2 мин.

Един след леви и десни политици у нас се изказват против санкциите срещу Русия заради анексирането на Крим.

След като премиерът Пламен Орешарски изрази първо твърда позиция – че можем да наложим вето на евентуални санкции за Русия от страна на ЕС, лидерът на най-голямата дясна партия – Бойко Борисов, също се обяви против санкциите.

„Първоначално моето изказване беше, че или трябва пълни санкции, или никакви, защото половинчати санкции само ще ударят България. И тогава казах, че ако премиерът Пламен Орешарски предложи такова нещо, бих го подкрепил“, заяви Борисов в парламента.

Според него, за съжаление, по темата БСП все още говори едно нещо, правителството – друго, Вигенин – трето. „Затова ще съберем нашата група, имаме среща с руския посланик и по темата „санкции“ ще помислим по-сериозно, защото позицията ни трябва да е по-ясна“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Моето мнение лично е да няма санкции, след като в санкциите досега не са включени петролни, газови, атомни и други компании. Това са половинчати санкции, които пряко удрят България“, заяви Борисов.

На въпрос защо се разминава с Реформаторския блок, който настоява за санкции, лидерът на ГЕРБ отговори: „Това си е тяхна работа.“

Не подкрепям Русия, аз съм само против санкциите срещу Русия, изказа се във Варна и новият политик и лидер на „България без цензура“ Николай Бареков.

„Санкции срещу Русия ще са катастрофа за България. Ако страната ни ще загуби примерно 5 млрд. за спрения ток, фалиралия бизнес и загубилите работата си, тези, които искат да налагат санкции, нека първо внесат в България 5 млрд., а след това да правят каквото си искат. Но първо трябва да си платят масрафа“, каза още Бареков. 

Позицията на Бареков е почти идентична с тази на „Атака“. Формацията на Волен Сидеров има най-твърдата позиция при санкции срещу Москва.

„Атака“ ще работи за свалянето на правителството, ако то подкрепи нов кръг от санкции на Запада срещу Русия заради анексирането на Крим, заяви в интервю за Ройтерс Волен Сидеров.

Това е единствената българска партия, която открито приветства руската интервенция в Крим.

„Ако сегашното българско правителство ги подкрепи (по-строгите санкции), аз ще заема линия на твърда опозиция към него и ще работя за неговото сваляне“, каза Сидеров.

„Тогава ще трябва да си зададем въпроса какво правителство и какво мнозинство ще дойде след това, дали то ще бъде същото, или ще бъде променено“, каза той. По думите му избирателите „трябва да се събудят и да разберат, че правителството на България трябва да има „независима политика“ и че трябва да бъде сложен край на „колониализма“, в който е била вкарана България.

От webcafe.bg

Споделете чрез

Предишен

Следващ