fbpx

Реформаторите отиват на среща с ГЕРБ

Време за четене: 1 мин.

Лидерите на Реформаторския блок ще се срещнат утре с представители на ГЕРБ, за да обсъдят „студената война“ между България и Европейския съюз.

Определението за отношенията на страната ни с ЕС бе дадено от Реформаторите на пресконференция на 7 април. Повод за тревогите на Блока стана препоръката на Европейския парламент за спиране на европейските пари към България.

Сред ключовите въпроси, които ще обсъдят Реформаторите и ГЕРБ, е инициативата на полския премиер Доналд Туск за сформиране на енергиен съюз в рамките на ЕС. Идеята на Туск е страните-членки от ЕС да преговарят като едно цяло за енергийните си доставки от Русия, за да получават по-добри цени от „Газпром“.

Реформаторите започнаха разговори с президента и основните политически сили, чиято цел е „да върнат България на европейския път“. Пръв на поканата откликна държавният глава Плевнелиев, който се срещна с тях миналия петък.
След разговорите той посочи, че ЕС трябва да има обща енергийна стратегия, а България трябва да участва активно в изработването й.

От offnews.bg

Споделете чрез

Предишен

Следващ