fbpx

Шефове на КТБ на разпит в полицията?

Време за четене: 1 мин.

Членовете на УС на Корпоративна търговска банка (КТБ) са били привикани на разпит в Столичната дирекция на вътрешните работи. Информацията е потвърдила пред електронното издание Клуб Z говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров Малина Минева.

„Мога само да кажа, че наистина има разпитани лица във връзка с проверката, разпоредена от главния прокурор по сигнала на „Протестна мрежа“. Не мога нито да кажа дали г-н Цветан Василев е бил сред тях, нито дали, както се пише, някой от хората е запозодрян в тежко криминално престъпление“, казва Минева.

Според ПИК шефът на КТБ Цветан Василев е бил нередовно призован и затова не е отишъл в СДВР.

Сигналът на „Протеснта мрежа“ от началото на тази година бе срещу Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков за организирана престъпна група за търговия с влияние и „възможност за пране на пари чрез медии“. Сотир Цацаров тогава се самосезира. По разпореждане на обвинител № 1 проверката е възложена на Софийската градска прокуратура и затова следствените действия се извършват от СДВР. 

Информацията за разпита дойде, след като от сутринта се забелязва усилена атака срещу Цветан Василев от сайтове, които Делян Пеевски често избира за трибуна на изявленията си. 

От clubz.bg

Споделете чрез

Предишен

Следващ