Френската крайна десница се отваря за Фараж

Време за четене: под 5 мин.

Лидерката на крайнодясната френска партия Национален фронт заяви, че приветства сътрудничество с Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) с “отворени ръце”.

Марин Льо Пен заяви пред телевизията на Би Би Си, че лидерът на ЮКИП Найджъл Фараж защитава идеи, които са “много подобни” на тези на нейната партия.

В декларация ЮКИП обяви веднага, че “не се интересува от никакви споразумения” с Льо Пен и нейната партия, заради “нейните предразсъдъци и антисемитизъм”.

През седмицата ЮКИП обаче влезе в съюз с френска евроскептична партия.

В интервю за предаването “Нюзнайт” на телевизията на Би Би Си Льо Пен каза, че кампанията на Националния фронт против ЕС е същата като тази на ЮКИП.

Тя заяви, че “с отворени ръце” би приветствала Фараж, ако той “иска да изработят обща политика за борба с ЕС”.

Стига, разбира се, това да служи на интересите на европейците, добави тя.

ЮКИП обаче отхвърля идеите на Льо Пен, като отбеляза, че въпреки модернизацията на Националния фронт, “тази партия има в своето ДНК предразсъдъци и антисемитизъм”.

Във вторник Фараж се срещна по време на митинг в Париж с представители на евроскептичната партия “Дебу ла Репюблик” (Изправи се, републико!).

Партията е създадена от 52-годишния Никола Дюпон-Енян, който напусна френската десница, защото според него “тя се е продала на Брюксел”. Партията има подкрепата на по-малко от 2% от избирателите.

От kafene.net

mm

” Консерваторъ ” е независима платформа за всички дясно мислещи хора в България в истинския смисъл на тази дума. Нашата мисия е да защитаваме истински десните позиции.

Share This