fbpx

Сигнал и срещу Бойко Борисов заради банките

Време за четене: 2 мин.
Държавната агенция „Национална сигурност“ е задържала в София още трима души заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система, съобщава на сайта си агенцията.
 
Същевременно и  името на бившия премиер Бойко Борисов влезе в списъка на банковите терористи, които клатят финансовата система.

На откритите телефони и имейл на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е подаден сигнал срещу Бойко Борисов. Това съобщи близка до БСП и Моника Станишева агенцията, позовавайки се на информирани източници.

Най-вероятно повод за атаката е станало вчерашно включване на лидера на ГЕРБ по bTV по телефона, в което той прикани Орешарски и правителството му да подадат оставка преди в понеделник да са отворили банките в страната. Борисов посочи, че не може хора, които са допуснали банковата криза и имат дефицит на обществено доверие, сега да ни внушават, че взимат мерки за преодоляването им. Той посочи, че няма моралното право да излиза и да успокоява народа, след като не е сигурен в тези, които управляват сега държавата и зависимостите им.

Операцията в защита на банковата система продължава втори ден. Вчера ДАНС залови двама души. Единият от тях – Венцислав Ангелов, известен с прякора Чикагото, е бил закопчан в Русе. Ангелов е учредител на партията на отцепниците от ГЕРБ Народно движение „Баста“ и на Народно-патриотична партия „Промяна“.

Вторият задържан в събота е мъж от София, известен с прякора Лицето.

Споделете чрез

Предишен

Следващ