НОВО

Глобалното затопляне се използва за пропаганда

Авторът в дясната платформа "Консерваторъ" Боян Рашев гостува в предаването "Гласове" с водещ Явор Дачков по телевизия БСТВ. Тема на разговора бе глобалното затопляне и използването му с пропагандни цели. Вижте пълното видео:...

Основните послания от срещата между Борисов и Тръмп

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Емил Вълков, авторът Кристиян Шкварек и Боян Стефанов от Младежки консервативен клуб гостуваха в предаването "Реакция" по ТВ Европа. Какви са основните послания от срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп? България и...

Пет факта за срещата на ООН за климата в Мадрид

Всичко, което трябва да знаете за срещата на ООН за климата в Мадрид в пет факта + моята интерпретация: 1. САЩ. Китай, Япония, Австралия и Канада не са изпратили представители на високо ниво. => 50% от световните емисии на СО2 ясно казват, че въпросът не им е...

Мисълта за климата като форма на човешката грандомания

Анселм Кентърбърийски, един от бащите на съвременна Европа, който измисли схоластиката, за да се прослави Тома Аквински в нея, а университетите да я прегърнат като откровение, не можеше да си представи нищо по-голямо от Бог. "Модерният човек" не може да си представи...

Българският интерес е свързан с интеграцията на Западните Балкани

Фондация New Direction, International Republican Institute (IRI) и дясна платформа Консерваторъ организират КОНФЕРЕНЦИЯ „ЗАПАДНИ БАЛКАНИ“  Последните няколко години бяха белязани от възраждането на перспективата за членство в ЕС и НАТО на...

Четири начина да измъкнеш пари от населението

Напоследък се говори за идеята Общината да увеличи някои данъци в София, а именно данъците върху автомобили, за които се предполага (без да е доказано), че замърсяват повече, и данъците върху сделките с имоти. „И без друго данъците в София са скандално ниски и дори...

КОНФЕРЕНЦИЯ „ЗАПАДНИ БАЛКАНИ“

Фондация New Direction, International Republican Institute (IRI) и дясна платформа Консерваторъ организират КОНФЕРЕНЦИЯ „ЗАПАДНИ БАЛКАНИ“ в зала 8 на Националния Дворец на Културата. Датата е 07 декември, от 9 часа. ПЪЛНА ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦИЯ...

Какъв е идеологическият заряд на социалните политики

Разговор с редактора в дясната платформа "Консерваторъ" Михаил Кръстев за смисъла от разясняването на социалните политики, предлагани от българските политици. Още един поглед към съдбата на Истанбулската конвенция и колко тълкувания може да има тя? Какви идеологически...

Как ЕС иска да зашлеви шамар на Слънцето

Европа трябвало да се превърне в климатично неутрален континент, смята председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен. От позицията на могъщата си длъжност ръководителят на изпълнителна власт на ЕС сигурно има самочувствието, че може да пребори...

Климатичната криза – мит или реалност?

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Теодор Димокенчев гостува в предаването "Плюс-минус" по Нова ТВ. Тема на разговора бе митът за климатичната криза. Вижте пълното...

 

Студентски клуб „Спаичъ“ е пространство на млади хора, които уважават и ценят българските история, култура и традиции и са обединени в желанието си да отстояват тяхното достолепие. Събира младежи с възгледи в десния политически спектър, амбициозни, хора с позиция.

Основна борба на „Спаичъ“ е борбата с незаинтересоваността в обществото ни. Ние се стремим да провокираме и информираме младите, да събудим у тях изконната връзка с предците, желанието за познание на собственото минало и настояще, вярата в бъдещето. Това и е начинът да запазим културата си чиста от модни чужди влияния, да напомним, че като народ имаме немалко поводи за гордост и вдъхновяващи примери, които да следваме.

Работим, за да превъзмогнем и друг сериозен проблем на общностите в страната ни – разединеността. Полагаме грижи да бъдем добър пример – без значение от нюансите на личните ни убеждения всички ние вярваме в свободата и отговорността, която неизменно я съпътства. Стараем се да осигурим връзки с повечето сродни платформи и организации в страната, както и да достигаме до максимално количество интелигентни млади хора.

За нас е важно да повишаваме обществено-политическата заинтересованост и грамотност в университетските общности и не само.

„Спаичъ“ ни дава възможност свободно да изразяваме идеите си, да бъдем личности, да се браним това, което ни интересува. Той е взаимност и двупосочност, преди всичко – общност.

Последвайте ни:

Организация:

Любомир Цанев

Любомир Цанев

Председател

Любомир Цанев завършва СУИЧЕ „Свети Климент Охридски“, град Благоевград през 2019 г. Той е настоящ студент по право в Юридическия факултет на Софийски университет ,,Свети Климент Охридски”. Пише разкази, проза и стихове. Има интерес към опазването на българската история.

Десислава Петкова

Десислава Петкова

Заместник-председател

Завършила съм 157 ГИЧЕ “Сесар Вайехо” в София с испански и английски. В момента съм студентка в Софийски университет, специалност Международни отношения. Интересите ми обвързват хуманитарната и социалната сфера. Занимавам се предимно с творческа дейност – писане на проза и поезия.

Ангел Щурков

Ангел Щурков

автор в "Спаичъ"

Ангел Щурков е завършил НХГ”Св.св. Кирил и Методий” в град Благоевград. От тази година ще изучава История и геополитика на Балканите в СУ “Св. Климент Охридски”.

Тина Иванова

Тина Иванова

Редактор "Спаичъ"

Завършила ПМГ „Атанас Радев“, изучава „Българска филология“ в СУ „Свети Климент Охридски“, където работи по проекти, свързани с езикознанието и литературата. В последните 5 години активно се занимава с комуникации, социални мрежи и хуманитарна дейност. Участва в анализи на политическа и журналистическа реч

Владислав Димитров

Владислав Димитров

автор в "Спаичъ"

Завършил съм Профилирана езикова гимназия “Никола Й.Вапцаров “, като там изучавах немски език. В момента съм студент по право в СУ “св.Климент Охридски ” . Имам влечение към хуманитарните и социалните науки.

Теодора Илийчовска

Теодора Илийчовска

АВТОР В "СПАИЧЪ"

 Завърших ГПЧЕ “Ромен Ролан” с първи език – немски. В момента следвам специалност “Право” в СУ. Имам интереси в областта на литературата, историята и чуждите езици.

Димитър Джангозов

Димитър Джангозов

автор в "Спаичъ"

Завършил съм природо-математическата гимназия в Димитровград и се занимавам с маркетинг. Студент съм в направление „Администрация и управление“ на УНСС и най-големият ми интерес е политиката. Имам дясноцентристки виждания и съм част от Института за дясна политика.

Мария Георгиева

Мария Георгиева

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завърших СУЕО “Ал.С.Пушкин”, където изучавах италиански и руски език. В момента уча българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Харесвам науки като философия и психология и обичам изкуството във всяка една негова форма.

Ивайло Антов

Ивайло Антов

автор в "Спаичъ"

Завърших 74 СУ „Гоце Делчев“, където изучавах английски и руски език. В момента уча История и геополитика на Балканите в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Най-големият ми интерес е историята също имам интереси в областта на чуждите езици и политиката.

Вазкен Хадавян

Вазкен Хадавян

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завършил съм училище на изкуствата „проф. Веселин Стоянов” със специалност „класическа китара”. Сега уча в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Интересувам се от българската история, политика и изкуство.

Христо Иванов

Христо Иванов

автор в "Спаичъ"

Завършил съм Спортно училище “Олимпиец”, гр. Перник, профил спорт. Бакалавър съм по “Политология” от УНСС, в момента следвам магистратура по “Право” във ВТУ и магистратура “Политика и бизнес” в УНСС. Основните ми интереси са свързани с областите на политиката, философията и историята.

Георги Григоров

Георги Григоров

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завършил съм ПМГ “Акад. Боян Петканчин” с профил ИТ и английски език. В момента съм първокурсник в СУ “Св. Климент Охридски” със специалност История и геополитика на Балканите. Интересувам се от военна история, политика и чужди езици.

Ирина Митева

Ирина Митева

автор в "Спаичъ"

Завърших ПЕГ “Д-р Иван Богоров” в родния си Димитровград. Понастоящем съм студентка в специалност “Право” към СУ “Св. Климент Охридски”. Занимавам се с изучаването на литература, пиша собствена поезия. Интересът ми към историята е по-скоро насочен към неизопачаването на родното минало.

Кристияна Кръстева

Кристияна Кръстева

АВТОР В "СПАИЧЪ"

През 2019г. завърших Езикова гимназия ” Д-р Петър Берон” с профил английски и испански език. Понастоящем съм студентка по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Занимавам се с театър и съм печелила много награди в тази област. Била съм национален състезател на Република България по скокове на батут. Поради това интересите ми са предимно в областта на изкуството и спорта, но и на историята.

Максим Зангов

Максим Зангов

автор в "Спаичъ"

Роден съм Русе, където съм завършил Английската гимназия. В момента съм първокурсник по “Право” в СУ. Интересувам се от обществени науки, езици и спорт.

За да кандидатствате за членство в студентски клуб “Спаичъ”, моля посетете:

Дискусионна Група “Спаичъ”

Don`t copy text!

Запишете се за нашия бюлетин:

По този начин, ще получавате:

* Най-интересните статии от месеца
* Новини за събитията организирани от нас
* Ексклузивно съдържание

Успешно записване за бюлетина на Консерваторъ!