НОВО

26 февруари: Михаил Сарафов

На днешния ден в Търново 1854 г. е роден Михаил Сарафов, български революционер, политик, дипломат, просветен деец.   Семейство Сарафови държи на образованието на синовете си, тъй като освен успешен политик, те успяват да отгледат още генерал и лекар. Политикът...

Еврозона, валутен борд или лев – какво да изберем?

На прага на „чакалнята“ за валутния съюз е дошло време разделно затова накъде ще поемем. На масата са три възможности: 1) да въведем еврото, минавайки през ERM2 (чакалнята) за неизвестен период и/или да си почакаме нарочно в тази чакалня, гледайки какво ще стане с...

Целите на Зелената сделка на ЕС

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Теодор Димокенчев гостува в предаването "Темите" по "ТВ Европа" с водещ Николай Лефеджиев. Тема на разговора бе Зелената сделка на ЕС. Вижте пълното...

Милиардери, комунисти, Демократи

Психодрамата в Демократическата партия набира скорост с разгръщането на първичните избори и наближаването на „супер вторника“ на 3 март. Тогава 14 щата ще гласуват за кандидатите за президентската номинация. Ще се раздават делегати на килограм, а погледите са вперени...

Какъв е българският политически профил

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Емил Вълков гостува в предаването "Реакция" по "ТВ Европа". Гост също бе политологът и колумнист в платформата Мартин Табаков. Водещ - Георги Харизанов. Вижте пълното видео:...

Има такава партия

Или вероятно ще има, ако съдът пак не се хване за нещо. Голяма реклама е съдът да се заяде, защото е доказано, че партията, с която се е заял, в чиято регистрация е турил прът, после има сияйно политическо бъдеще за по-голям или по-малък период от време. Ето,...

Готови ли сме за машинно гласуване

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Михаил Кръстев гостува в предаването "Свободна зона с Георги Коритаров". Тема на разговора бе машинното гласуване и има ли то почва у нас. Вижте пълното...

„Орелът трябва да позволи на малките птици да пеят“: Уроците от Брекзит за Източна Европа

Стивън Ф. Хейуърд преподава политически науки и право в Унивеситета Бъркли, Калифорния, където е член на Института за правителствени изследвания. Почетен гостуващ професор в програмата на името на Роналд Рейгън в Школата за публични политики на Университета Пепърдин....

Демократите в САЩ: между Еминем и Майкъл Джексън

Предстоящите избори за президент на САЩ, които ще се проведат през ноември месец по-късно тази година, ще са най-трудните и травматични за Демократическата партия от 80-те години насам. Тогава Уолтър Мондейл - кандидатът за президент на партията, загуби 49 щата от...

Войната срещу красотата

Джордж Оруел е казал, че английските интелектуалци са единствените, които мразят собствената си страна. През 2020-а това важи за почти всички западни интелектуалци и със сигурност е вярно за бледите им български подражатели и имитатори. Клишето гласи, че изживяващите...

 

Студентски клуб „Спаичъ“ е пространство на млади хора, които уважават и ценят българските история, култура и традиции и са обединени в желанието си да отстояват тяхното достолепие. Събира младежи с възгледи в десния политически спектър, амбициозни, хора с позиция.

Основна борба на „Спаичъ“ е борбата с незаинтересоваността в обществото ни. Ние се стремим да провокираме и информираме младите, да събудим у тях изконната връзка с предците, желанието за познание на собственото минало и настояще, вярата в бъдещето. Това и е начинът да запазим културата си чиста от модни чужди влияния, да напомним, че като народ имаме немалко поводи за гордост и вдъхновяващи примери, които да следваме.

Работим, за да превъзмогнем и друг сериозен проблем на общностите в страната ни – разединеността. Полагаме грижи да бъдем добър пример – без значение от нюансите на личните ни убеждения всички ние вярваме в свободата и отговорността, която неизменно я съпътства. Стараем се да осигурим връзки с повечето сродни платформи и организации в страната, както и да достигаме до максимално количество интелигентни млади хора.

За нас е важно да повишаваме обществено-политическата заинтересованост и грамотност в университетските общности и не само.

„Спаичъ“ ни дава възможност свободно да изразяваме идеите си, да бъдем личности, да се браним това, което ни интересува. Той е взаимност и двупосочност, преди всичко – общност.

Последвайте ни:

Организация:

Любомир Цанев

Любомир Цанев

Председател

Любомир Цанев завършва СУИЧЕ „Свети Климент Охридски“, град Благоевград през 2019 г. Той е настоящ студент по право в Юридическия факултет на Софийски университет ,,Свети Климент Охридски”. Пише разкази, проза и стихове. Има интерес към опазването на българската история.

Десислава Петкова

Десислава Петкова

Заместник-председател

Завършила съм 157 ГИЧЕ “Сесар Вайехо” в София с испански и английски. В момента съм студентка в Софийски университет, специалност Международни отношения. Интересите ми обвързват хуманитарната и социалната сфера. Занимавам се предимно с творческа дейност – писане на проза и поезия.

Ангел Щурков

Ангел Щурков

автор в "Спаичъ"

Ангел Щурков е завършил НХГ”Св.св. Кирил и Методий” в град Благоевград. От тази година ще изучава История и геополитика на Балканите в СУ “Св. Климент Охридски”.

Тина Иванова

Тина Иванова

Редактор "Спаичъ"

Завършила ПМГ „Атанас Радев“, изучава „Българска филология“ в СУ „Свети Климент Охридски“, където работи по проекти, свързани с езикознанието и литературата. В последните 5 години активно се занимава с комуникации, социални мрежи и хуманитарна дейност. Участва в анализи на политическа и журналистическа реч

Владислав Димитров

Владислав Димитров

автор в "Спаичъ"

Завършва Профилираната езикова гимназия “Никола Й. Вапцаров” гр.Шумен, като там изучава немски език. В момента е студент по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Има влечение към хуманитарните и социалните науки.
Теодора Илийчовска

Теодора Илийчовска

АВТОР В "СПАИЧЪ"

 Завърших ГПЧЕ “Ромен Ролан” с първи език – немски. В момента следвам специалност “Право” в СУ. Имам интереси в областта на литературата, историята и чуждите езици.

Димитър Джангозов

Димитър Джангозов

автор в "Спаичъ"

Завършил съм природо-математическата гимназия в Димитровград и се занимавам с маркетинг. Студент съм в направление „Администрация и управление“ на УНСС и най-големият ми интерес е политиката. Имам дясноцентристки виждания и съм част от Института за дясна политика.

Мария Георгиева

Мария Георгиева

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завърших СУЕО “Ал.С.Пушкин”, където изучавах италиански и руски език. В момента уча българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Харесвам науки като философия и психология и обичам изкуството във всяка една негова форма.

Ивайло Антов

Ивайло Антов

автор в "Спаичъ"

Завърших 74 СУ „Гоце Делчев“, където изучавах английски и руски език. В момента уча История и геополитика на Балканите в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Най-големият ми интерес е историята също имам интереси в областта на чуждите езици и политиката.

Вазкен Хадавян

Вазкен Хадавян

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завършил съм училище на изкуствата „проф. Веселин Стоянов” със специалност „класическа китара”. Сега уча в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Интересувам се от българската история, политика и изкуство.

Христо Иванов

Христо Иванов

автор в "Спаичъ"

Завършил съм Спортно училище “Олимпиец”, гр. Перник, профил спорт. Бакалавър съм по “Политология” от УНСС, в момента следвам магистратура по “Право” във ВТУ и магистратура “Политика и бизнес” в УНСС. Основните ми интереси са свързани с областите на политиката, философията и историята.

Георги Григоров

Георги Григоров

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завършил съм ПМГ “Акад. Боян Петканчин” с профил ИТ и английски език. В момента съм първокурсник в СУ “Св. Климент Охридски” със специалност История и геополитика на Балканите. Интересувам се от военна история, политика и чужди езици.

Ирина Митева

Ирина Митева

автор в "Спаичъ"

Завърших ПЕГ “Д-р Иван Богоров” в родния си Димитровград. Понастоящем съм студентка в специалност “Право” към СУ “Св. Климент Охридски”. Занимавам се с изучаването на литература, пиша собствена поезия. Интересът ми към историята е по-скоро насочен към неизопачаването на родното минало.

Кристияна Кръстева

Кристияна Кръстева

АВТОР В "СПАИЧЪ"

През 2019г. завърших Езикова гимназия ” Д-р Петър Берон” с профил английски и испански език. Понастоящем съм студентка по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Занимавам се с театър и съм печелила много награди в тази област. Била съм национален състезател на Република България по скокове на батут. Поради това интересите ми са предимно в областта на изкуството и спорта, но и на историята.

Максим Зангов

Максим Зангов

автор в "Спаичъ"

Роден съм Русе, където съм завършил Английската гимназия. В момента съм първокурсник по “Право” в СУ. Интересувам се от обществени науки, езици и спорт.

За да кандидатствате за членство в студентски клуб “Спаичъ”, моля посетете:

Дискусионна Група “Спаичъ”

Don`t copy text!

Запишете се за нашия бюлетин:

По този начин, ще получавате:

* Най-интересните статии от месеца
* Новини за събитията организирани от нас
* Ексклузивно съдържание

Успешно записване за бюлетина на Консерваторъ!