НОВО

Крясъците не са решение

Има хора алармисти, има и спокойни хора. Алармизмът се превръща в проблем, когато идва от институциите, особено от наднационални институции, като тези на Европейския съюз. Превръща се в особено голям проблем, когато е в комбинация със сложни за решаване казуси като...

2020 г. – усеща се като 1988 г.

Забраната на хазарта, която е толкова желана от шумни морални стожери, не би била прецедент по българските географски ширини Вече е 2020 г, но се усеща като 1988 г. Или която и да е друга година, която предшества демократичните промени през 1989 г. Малцина от...

Срещата в Берлин за Либия – резултатът остава неясен и само намек

Само по себе си провеждането на изминалата конференция в Берлин, касаеща бъдещето на Либия, бе положително като действие. Най-малкото, което този форум успя да направи, е да събере на едно място иначе широкия кръг от държави и съюзи, които имат отношения спрямо...

Поредният спектакъл “Вот на недоверие”

Ще мине ли поредният вот на недоверие към правителството? Не, не това е правилният въпрос. Правилният въпрос е има ли основание да бъде искан. А още по-правилният е: какво ще стане, ако мине? Очевидно вотът няма да мине, поне според мнението на онези наблюдатели и...

Няколко икономически урока от водната криза в Перник

Няколко базови икономически урока от водната криза в Перник. И системните проблеми и решения. Първо. Държавата и общините НЕ са добри стопани. Защото дори те да изземат юздите на целия стопански живот (ако водоснабдяването или топлината са “публично” благо, то какво...

Завръщането на плановата икономика

В последните години е модерно политици да се самоопределят като “десни”, без да имат абсолютно никаква престава какво означава това, в политически и икономически аспект. Падането на комунистическия строй и преминаването на България от планова към пазарна икономика...

Расизъм тук, расизъм там

Все още има много хора, които отчаяно са се вкопчили в илюзията, че политическата коректност е просто проява на добро възпитание. Световните новини от последните дни предлагат ново остро опровержение на тази трагикомична дефиниция. Фактите от реалността на терен...

Имам 99 ВиК проблема и София не е един от тях

Да създадеш ВиК холдинг, който да управлява всички държавни дружества в сектора под една шапка е същото като да събереш десетки и стотици хазартно зависими хора и да ги обединиш в управата на едно казино. Да предоставиш на този холдинг средства от държавния бюджет в...

Тази мистериозна Зелена сделка

След като екологичното острие на ВМРО (бивше митническо острие на Царя) Ревизоро, спешно прекръстен от народния гений на Язовиро, пое Министерството на околното среда, нашият най-зелен евродепутат Радан Кънев, заливайки междувременно фейсбук с възторг по адрес на...

Нов президент от Демократическата партия може да нанесе непоправими щети на космонавтиката на САЩ

„Ние избираме да отидем на Луната! Ние избираме да отидем на Луната през това десетилетие и да направим други неща. Не защото са лесни, а защото са трудни“ - с тази вдъхновяваща реч, произнесена в Университета Райс в Хюстън през 1962 година, президентът на САЩ Джон...

 

Студентски клуб „Спаичъ“ е пространство на млади хора, които уважават и ценят българските история, култура и традиции и са обединени в желанието си да отстояват тяхното достолепие. Събира младежи с възгледи в десния политически спектър, амбициозни, хора с позиция.

Основна борба на „Спаичъ“ е борбата с незаинтересоваността в обществото ни. Ние се стремим да провокираме и информираме младите, да събудим у тях изконната връзка с предците, желанието за познание на собственото минало и настояще, вярата в бъдещето. Това и е начинът да запазим културата си чиста от модни чужди влияния, да напомним, че като народ имаме немалко поводи за гордост и вдъхновяващи примери, които да следваме.

Работим, за да превъзмогнем и друг сериозен проблем на общностите в страната ни – разединеността. Полагаме грижи да бъдем добър пример – без значение от нюансите на личните ни убеждения всички ние вярваме в свободата и отговорността, която неизменно я съпътства. Стараем се да осигурим връзки с повечето сродни платформи и организации в страната, както и да достигаме до максимално количество интелигентни млади хора.

За нас е важно да повишаваме обществено-политическата заинтересованост и грамотност в университетските общности и не само.

„Спаичъ“ ни дава възможност свободно да изразяваме идеите си, да бъдем личности, да се браним това, което ни интересува. Той е взаимност и двупосочност, преди всичко – общност.

Последвайте ни:

Организация:

Любомир Цанев

Любомир Цанев

Председател

Любомир Цанев завършва СУИЧЕ „Свети Климент Охридски“, град Благоевград през 2019 г. Той е настоящ студент по право в Юридическия факултет на Софийски университет ,,Свети Климент Охридски”. Пише разкази, проза и стихове. Има интерес към опазването на българската история.

Десислава Петкова

Десислава Петкова

Заместник-председател

Завършила съм 157 ГИЧЕ “Сесар Вайехо” в София с испански и английски. В момента съм студентка в Софийски университет, специалност Международни отношения. Интересите ми обвързват хуманитарната и социалната сфера. Занимавам се предимно с творческа дейност – писане на проза и поезия.

Ангел Щурков

Ангел Щурков

автор в "Спаичъ"

Ангел Щурков е завършил НХГ”Св.св. Кирил и Методий” в град Благоевград. От тази година ще изучава История и геополитика на Балканите в СУ “Св. Климент Охридски”.

Тина Иванова

Тина Иванова

Редактор "Спаичъ"

Завършила ПМГ „Атанас Радев“, изучава „Българска филология“ в СУ „Свети Климент Охридски“, където работи по проекти, свързани с езикознанието и литературата. В последните 5 години активно се занимава с комуникации, социални мрежи и хуманитарна дейност. Участва в анализи на политическа и журналистическа реч

Владислав Димитров

Владислав Димитров

автор в "Спаичъ"

Завършва Профилираната езикова гимназия “Никола Й. Вапцаров” гр.Шумен, като там изучава немски език. В момента е студент по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Има влечение към хуманитарните и социалните науки.
Теодора Илийчовска

Теодора Илийчовска

АВТОР В "СПАИЧЪ"

 Завърших ГПЧЕ “Ромен Ролан” с първи език – немски. В момента следвам специалност “Право” в СУ. Имам интереси в областта на литературата, историята и чуждите езици.

Димитър Джангозов

Димитър Джангозов

автор в "Спаичъ"

Завършил съм природо-математическата гимназия в Димитровград и се занимавам с маркетинг. Студент съм в направление „Администрация и управление“ на УНСС и най-големият ми интерес е политиката. Имам дясноцентристки виждания и съм част от Института за дясна политика.

Мария Георгиева

Мария Георгиева

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завърших СУЕО “Ал.С.Пушкин”, където изучавах италиански и руски език. В момента уча българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Харесвам науки като философия и психология и обичам изкуството във всяка една негова форма.

Ивайло Антов

Ивайло Антов

автор в "Спаичъ"

Завърших 74 СУ „Гоце Делчев“, където изучавах английски и руски език. В момента уча История и геополитика на Балканите в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Най-големият ми интерес е историята също имам интереси в областта на чуждите езици и политиката.

Вазкен Хадавян

Вазкен Хадавян

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завършил съм училище на изкуствата „проф. Веселин Стоянов” със специалност „класическа китара”. Сега уча в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Интересувам се от българската история, политика и изкуство.

Христо Иванов

Христо Иванов

автор в "Спаичъ"

Завършил съм Спортно училище “Олимпиец”, гр. Перник, профил спорт. Бакалавър съм по “Политология” от УНСС, в момента следвам магистратура по “Право” във ВТУ и магистратура “Политика и бизнес” в УНСС. Основните ми интереси са свързани с областите на политиката, философията и историята.

Георги Григоров

Георги Григоров

АВТОР В "СПАИЧЪ"

Завършил съм ПМГ “Акад. Боян Петканчин” с профил ИТ и английски език. В момента съм първокурсник в СУ “Св. Климент Охридски” със специалност История и геополитика на Балканите. Интересувам се от военна история, политика и чужди езици.

Ирина Митева

Ирина Митева

автор в "Спаичъ"

Завърших ПЕГ “Д-р Иван Богоров” в родния си Димитровград. Понастоящем съм студентка в специалност “Право” към СУ “Св. Климент Охридски”. Занимавам се с изучаването на литература, пиша собствена поезия. Интересът ми към историята е по-скоро насочен към неизопачаването на родното минало.

Кристияна Кръстева

Кристияна Кръстева

АВТОР В "СПАИЧЪ"

През 2019г. завърших Езикова гимназия ” Д-р Петър Берон” с профил английски и испански език. Понастоящем съм студентка по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Занимавам се с театър и съм печелила много награди в тази област. Била съм национален състезател на Република България по скокове на батут. Поради това интересите ми са предимно в областта на изкуството и спорта, но и на историята.

Максим Зангов

Максим Зангов

автор в "Спаичъ"

Роден съм Русе, където съм завършил Английската гимназия. В момента съм първокурсник по “Право” в СУ. Интересувам се от обществени науки, езици и спорт.

За да кандидатствате за членство в студентски клуб “Спаичъ”, моля посетете:

Дискусионна Група “Спаичъ”

Don`t copy text!

Запишете се за нашия бюлетин:

По този начин, ще получавате:

* Най-интересните статии от месеца
* Новини за събитията организирани от нас
* Ексклузивно съдържание

Успешно записване за бюлетина на Консерваторъ!