fbpx

ББЦ изфабрикувала фалшив плакат на турски на Корман Исмаилов от РБ

Време за четене: 1 мин.

В публичното пространство се разпространява фалшив агитационен материал на Корман Исмаилов – четвърти в листата на Реформаторския блок (РБ). Постерът няма нищо общо с РБ, нито с която и да е партия в него, включително и НПСД. Това съобщи водачът на листата на Реформаторите Меглена Кунева в сряда.

За този акт в момента РБ сезира прокуратурата и ЦИК, включително за незаконно ползване на името и логото на Реформаторския блок.

По информация на РБ, фалшификатът е дело на „България без цензура“ и присъдружната им ВМРО, по поръчка на ДПС, пише Кунева до медиите.

Говорителят на блока Радан Кънев написа в профила си във „Фейсбук“, че ББЦ/ВМРО е разпространила подготвен от ДПС фалшив сайт и плакат, „агитиращ“ за РБ на турски език.

„Мафията се е охарчила да създаде този долнопробен и незаконен компромат и да го разпространи напоително. Защото ударихме Партията-майчица БСП, разкрихме най-големия корупционен скандал с „поправката Газпром“, попречихме им да използват прокуратурата за да опорочат изборите. Защото на тези избори мафията има един противник, Доган и компания имат един, само един проблем – Реформаторския блок, който качи 60% влияние за две седмици. Те се борят срещу Реформаторите“, пише Кънев.

Ние се борим за доверието на всеки български гражданин, независимо от вяра, етнос, възраст. На чист български език и в името на чистия български национален интерес, завършва той.

От mediapool.bg

Споделете чрез

Предишен

Следващ