Конгресът на глупостта

Американският конгрес рязко заприлича на цирк, в който нагли клоуни правят каквото си искат и творят безподобни простотии в пълен разрез с реалността и нормалността.

Не, съвсем не става въпрос за онзи щурм. Клоуните, които превръщат институцията на властта в сцена на глупостта и политическото изтрещяване са постоянните и обитатели, получаващи заплати, за да ходят в иначе великолепната и внушителна сграда във Вашингтон.

И най-вече онези мъже, жени и други, особено други, от Демократическата партия, които, подушили кръвта на опонента и отново облечени във власт са по-агресивни и настървени за отмъщение от радикална феминистка в стриптийз бар.

Нагонът на разведените с реалността Демократи е за зрелищна кастрация на свободното и естествено човешко изразяване във всеки смисъл на думата. Не съвсем натуралната, но много джендър неутрална прогресивна операция не може да чака.

Демократическата партия предприе такава светкавична война срещу английския език, която би накарала Бащите основатели на Американската нация не само да се срамуват от своите политически наследници, а и да решат, че идеята за народен щурм на Конгреса изглежда като все по-приемлива мярка за ограничаване на лудостта.

Това, разбира се, е шега. Хич не бихме искали самозабравилите се технологични деспоти и тяхното глобално Министерство на истината да ни подгонят за „хейт спийч“ и отклонение от правата линия на изкривената действителност.

И така, още молитвата при откриването на 117-ия Конгрес зададе тон на идиотщината като завърши с меко казано странното и изумително иновативно – amen and a-women – един вид, „амин и аминка“ или „амин и аминки“ – не търсете много логика и смисъл тук.

Дни по-късно говорителката на Камарата на представителите Нанси Пелоси вкара в правилника на Конгреса нови и особено нелепи диктати за джендър неутрален език. Те бяха гласувани и приети по партийна линия и така най-висшият и влиятелен законодателен орган на планетата узакони премахването на всички лоши думи, които включват полова принадлежност. Щурм ли казахте?

Нанси и нейните партийни съучастници сложиха край на тиранията на езикова култура и традиция, еволюирала с векове и отчитаща очевидни, но твърде вредни и опасни биологични реалности.

Нанси, която на официалния си Туитър профил, все още описва себе си като „майка“ и „баба“ решава и заличава „тя“ и „той“, „негов“ и „неин“, „съпруг“ и „съпруга“ от правилника и официалните документи на Конгреса. Разбира се думите „майка“ и „баба“ също са разкарани. Някои биха нарекли начинанието на „майката“ и „баба“ Нанси епично лицемерие плюс други силни съществителни нарицателни от среден род.

Камарата с безумни нови правила на наистина Долната камара на Конгреса премахва още „баща“, „син“, „дъщеря“, „брат“, „сестра“… Абе, всичко, което може да насочи вниманието към крайно проблематичното съществуване на „мъже“ и „жени“. Какви са тези фрази на омразата?

Всичко следва да бъде заменено с „те“ и „техните“. Дори в единствено число.

Падат онези опасни лексикални единици, които посочват пол в семейните родствени връзки. На тяхно място официалните документи на Конгреса ще бъдат щурмувани от джендър неутралните езикови фаворити на инклузивитета като „родител“, „брачен партньор“ и „дете“.

Не, сериозно, пак припомняме за всички Демократи, Байдънисти, Камалисти и Нансита. Оруел наистина е написал „1984“ като предупреждение, не като наръчник.

Тези нови правила са само още една заявка за обезобразяването, пардон, за преобразяването на Западната цивилизация. Предписание за нападение срещу езика, срещу изразяването. А оттам и срещу мисленето. Злонамерен софтуер за заличаване на култури и превръщането на мозъци в пюрета. Или както биха го написали либералните западни медии: „Най-заслуженото и справедливо нещо на света след Нобела на Обама за мир“.

Само Тълси Габард от демократите се опълчи и каза, че с тези правила директно се отрича биологичното съществуване на жените.

Толкова десетилетия на борба за еманципация и женска автономия, а накрая Нанси идва и маха „тя“, „майка“ и „сестра“ от документите на Конгреса. Това не е просто някакъв ексцентричен жест във вакуум, а намигване към радикалната база на демократите и подхвърляне на кокал на прогресивните активисти, вечно гладни за съборени статуи, махнати мемориали, изтрити профили, изгорени книги и забранени думи.

Изобщо набезите върху езика са страшен фетиш на политици, медии и информационни барони тип Нанси и сие.

Първо най-големите медийни организации на планетата започнаха демонстративно да изписват черен с главна буква и бял – с малка, когато става въпрос за цвета на кожата на човешки същества, докато в същото време пищяха срещу расизма и за равенство. Как не им експлодираха главите от подобни научно-фантастични противоречия и лицемерия още не е изследвано.

Сега и този стерилен, антинаучен, антиезиков, джендър неутрален новговор в Конгреса.

И нека не забравяме, че всичко това го правят компрометирани фигури с власт, подкрепяни от институции и корпорации, които смятат, че имат да си връщат на нормалните хора за непослушанието. Какво друго да кажем освен: Конгресът на опасната глупост е открит!Коментар на Владислав Апостолов в „Политически НЕкоректно“ можете да чуете от звуковия файл.

Оригинална публикация

Споделете:
Владислав Апостолов
Владислав Апостолов

Завършил е журналистика в Софийския Университет. Работил е за редица медии, включително вестник "Труд" и WebCafe