Зелени комунисти, свободата на словото и България в международната дипломация

Редакторът в Мисъль Теодор Димокенчев и нашият колумнист Кристиян Шкварек в дискусия с Мартин Табаков от Института за дясна политика и Димитър Петров от Младежки консервативен клуб. Основни теми на разговора са антикапиталистическия характер на съвременните зелени организации, България като център на сигурността на Балканите и в Европа, границите на свободата на словото, бъдещето на Европа и др.

“За пореден път откакто традиционната градска десница вече не е в парламента, се показва, че това са няколко партии, които са изпразнени от съдържание и с изключително ниска обществена подкрепа и единственият начин те да са релевантни е да се хващат за популистки теми. Дали ще бъде съдебна реформа, обща борба срещу корупцията няма значение, просто сега темата на дневен ред е Пирин.”

заяви Теодор Димокенчев

“Мога от първа ръка да кажа категорично, че огромна част от населението, което гласува за Брекзит, гласува заради своите опасения относно имиграцията. Това беше всъщност неинформиран и необоснован глас от тяхна страна, тъй като основна част от имиграцията във Великобритания идва чрез commonwealth-a който имат, а не чрез Европейския съюз.”

коментира Кристиян Шкварек

Вижте още в пълното предаване:

 

Споделете:
Кристиян Шкварек
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек е историк и политолог. Основател и изпълнителен директор на фондация "Консервативно Общество", както и на инициативата "Месец на Семейството". Бивш председател на Младежкия Консервативен Клуб и представител на "Европейските Консерватори и Реформисти" за България.