Тираните подушиха мазохизма ни

Руската инвазия в Украйна е продукт на многопластови процеси, но едва ли щеше да е възможна без едно ключово условие – демонстративната слабост и себеомраза на Западната цивилизация, обсебена от полови и расови дистопии, фиксирана в климатични заклинания, поканила моралното и интелектуално разложение в някогашните храмове на свободата и просперитета, пренаписваща собствената си история, за да се изкара големия бял злодей на човечеството. Под Западна цивилизация тук се има предвид мрежата от леви елити, окупирала институциите на политическа, медийна и културна власт в най-развитите страни на планетата.

Тези елити предадоха Запада и създадоха условията за исторически събития като руската инвазия в Украйна и все по-приближаващата китайска опасност за Тайван.

Авторитарните и последователни режими, необременени от дебати за трансджендър местоимения и броя на белите хора в сериалите, подушиха слабостта на Западната цивилизация и решиха да действат в съзвучие с имперските си интереси.

Представете си, че сте на мястото на властващите мъже в страни като Русия и Китай. Вие виждате как най-могъщата военна и финансова система се превръща в посмешище. Ставате свидетели на срамни спектакли – биологичен мъж в рокля е издигнат в четиризвезден адмирал в САЩ, направен е заместник-министър на здравеопазването и е честван от елитите като „първата жена“ с такива признания. Небинарен фетишист и „драг кралица“ със сексуални девиации, включващи ролева игра с гейове, правещи се на скимтящи кучета, получава висш пост в енергийното министерство на Америка и започва да отговаря за отработеното ядрено гориво. Какво ще си помислите за състоянието на Запада, за тяхната готовност да се изправят срещу реални геополитически предизвикателства.

Владимир Путин в обръщение към Руската Федерация за началото на войната срещу Украйна РПС/АП

Мъжете с власт в страни като Русия и Китай видяха позорното изтегляне на американската армия от Афганистан. Такива неща не се забравят. Хората, падащи от излитащи самолети, танцуващите талибани и оставените като „подарък“ боеприпаси за десетки милиарди долари… А малко преди евакуацията на американското посолство в Кабул там се е веел и ЛГБТ флага с цветовете на дъгата. Като символ на развода с реалността на западните елити.  Какви изводи си правят авторитарните лидери?

После тези режими виждат и как началството на Пентагона говори за опасността от „бяло превъзходство“ като заплаха номер едно.

Как генералите говорят за „белия гняв“ на обикновените американски граждани. Наблюдават откритото презрение на западните елити към мнозинствата на собствените им страни, запомнят как екстремисти обезглавяват статуите на великите европейски и американски личности.

Тези леви по своя характер и профил елити превърнаха някаква тийнейджърка с психични проблеми в жрица на климатичния култ. Каниха я да им се кара по международните срещи на върха, скимтяха пред нея и приемаха безумни, самоубийствени „зелени“ сделки, за да я умилостивят. Жертваха енергийната независимост на Европа едновременно в името на утопии и апокалиптични предсказания.

Авторитарните лидери гледаха как западните правителства се съюзяват с технологичните монополисти, за да цензурират хора и мнения отвъд все по-умопомраченото „либерално съгласие“. Гледаха как се пребиват и арестуват „неправилни“ протестиращи, как „свободните и демократични“ медии демонизират обикновени и невинни граждани.

Авторитарните режими чакаха кръвта на гордостта и патриотизма да изтече от тялото на Запада.

Усмихваха се при всеки акт на идеологическо умопомрачение и публично презрение към културата и историята на Европа и САЩ, пръкнали се от прогресивните апаратчици из западните институции. Тези мазохистични мерзавци прожектираха навън образ на една цивилизация в упадък – слаба, инфантилна, несигурна и парализирана от бесове.

Всеки незомбиран би се отвратил от поведението на западните елити. Но ако си авторитарен лидер, може би е трудно да устоиш на възможността да тестваш доколко тяхната всеобхватна корупция е отслабила самите фундаменти на една могъща цивилизация. Да рискуваш и да провериш дали ЛГБТ парадите, трансджендър местоименията, обсесията по „дайвъристи“ и квоти за жени и малцинства на всяка цена са разложили и разкапали велики сили със славна история. История, от която съвременните им елити се срамуват демонстративно. Е, виждаме резултатите от един такъв тест. Но той едва ли ще е последен.


Оригинална публикация

Споделете:
Владислав Апостолов
Владислав Апостолов

Завършил е журналистика в Софийския Университет. Работил е за редица медии, включително вестник "Труд" и WebCafe