fbpx

Съдебната комисия одобри Брет Каванo

Съдебната комисия на Сената одобри номинацията съдията Брет Каванo за Конституционния съд на САЩ в петък следобед, един ден след емоционално изслушване, когато професор в Калифорния подаде твърдения за сексуални атаки, които той категорично отрече. Следващата стъпка е Кавано да бъде потвърден и от пълния състав на Сената.
 
Комисията гласува 11-10, за да препоръча Каванo.
 
След среща с демократите зад затворени врати сенатор Флейк, който по-рано през деня обяви, че ще одобри номинираното лице, призова за отлагане, за да може разследването на ФБР “ограничено във времето и обхвата” да провери обвиненията. Докато подкрепя Кавано на ниво комитет Флейк каза, че само ако “ФБР” разследва по-нататък, ще бъде “удобно” гласуването да се придвижи в зала..

Той каза, че паузата трябва да продължи не повече от една седмица.

Очаква се Сенатът да започне пълен дебат през уикенда, като окончателното гласуване беше поставено за вторник.

Тънкото мнозинство на републиканците като цяло дава на много малко място за бунтовници в партията. Източници съобщиха на Fox News, че бившият президент Джордж У. Буш е призовавал републиканските сенатори в опит да помогне за потвърждаването.

Номинацията на Кавано ще бъде с график на гласуване, включващ процедурен вот за започване на дебат в събота, процедурен вот за прекратяване на дебата и преодоляване на наказание в понеделник. Този график ще установи окончателно гласуване за потвърждение във вторник.

Повече

Споделете:
Николай Облаков
Николай Облаков

Създател на платформа “Консерваторъ”. Маркетинг мениджър в редица водещи български и чужди компании с над десет години опит. Колумнист и редактор в няколко български онлайн и печатни издания.