Драг кралици, кучешки фетишисти и медии на каишка

Медиите са редовна мишена на критици, които смятат, че се прекалява със сензациите и скандалите, с правенето на кръвожаден слон психопат от мирната мравчица. Но нека погледнем и другия разказ. За медиите, преструващи се, че слон в стаята изобщо няма. А той си е там – масивен, зрелищен, току-що извършил природните си задължения върху килима на нюзруума. Не се диша, не се живее, но в голямата редакция се правят, че проблем не съществува. Скандалът става статистика, а абсурдите и крайностите получават промоция в нова норма.

За точно този разказ ни напомня оглушителното медийно мълчание по повод най-радикалното назначение в дългия списък на кадрови катастрофи на администрацията на американския президент Джо Байдън. Ще стане ясно, че това е откровена провокация срещу реалността и нормалността. Премината червена линия, зад която връщането става все по-трудно.

Слонът в стаята е „небинарен, джендърфлуиден, ЛГБТ активист и драг кралица с фетиш за ролеви садо-мазо игри по сюжети от зоофилията, който държи да се обръщате към него с местоименията „те“ и „тях“.

Това е Сам Бринтън, който преди дни получи престижен и важен пост в енергийното министерство на федералното правителство.

Той ще бъде на ключова позиция към офиса за ядрена енергия и ще управлява сложните и отговорни процеси, свързани с отработеното ядрено гориво и радиоактивните отпадъци.

колаж: Matt Walsh

Не е ясно в чий мозък се е родила връзката между метафорично радиоактивен персонаж като Бринтън и реалните радиоактивни отпадъци, довела до подобно невероятно назначение. Последното нещо, от което страната лидер на Западния свят се нуждаеше, е психически и сексуално нестабилен травестит, в едно изречение с думи като ядрена енергия и власт.

По-комично настроен ум би се пошегувал, че висшата бюрокрация вече не е това, което беше.

Сам Бринтън е съветвал още семейство Обама в Белия дом, но по въпросите на ЛГБТ репрезентацията. С други думи по най-важните въпроси за съвременната официална американска култура и политика. Настоящата водеща позиция в енергийното министерство може да се счита за понижение. От друга страна е повече от ясно, че Сам Бринтън ще използва новата си работа за допълнителна индоктринация на федералните служби.

Той има формално образование, което на хартия отговаря на техническите изисквания. Ала публичният живот на най-новия топ кадър на Байдън няма нищо общо с високите стандарти за професионализъм, които в миналото са превърнали американските институции в пример за прецизност и престиж.

Сам Бринтън е различен екземпляр.

Думите „фрийк шоу“ дори не започват да описват неговата обществена „дейност“. Защото той не е разкрит и разобличен от враждебни медии като травестит с болни садо-мазо фетиши и ключова роля в антихристиянската неправителствена организация-гавра  „The Sisters of Perpetual Indulgence“, посветена на порнографски подигравки с монахини. Не, той от години гордо се демонстрира и разгръща като небинарна драг атракция с интереси в най-извратените и гнусни сексуални общности. Посещавал е сградата на Конгреса, стъпил върху огромни травеститски платформи. Разказвал е за срещата си с момченце в „Дисниуърлд“, което се зарадвало на неговата рокля и си пожелало също да стане „принцеса“. Описвал е детайлно карналните девиации в режим на „pup handler“. В тази своя нишова роля той се изявява като водач на гей мъже, преструващи се на кученца. Те носят маски, имат каишки, скимтят на четири крака и са в пълно подчинение на своя господар Сам Бринтън. За съжаление в интернет е пълно с официални и съвсем публични фотографии на новия ядрен експрет на Байдън и Белия дом в ролята на „садо-мазо водач на кученца“.

Бринтън говори разпалено колко се вживяват партньорите му в тези животински роли.

След като ги води на каишка е време за секс. Бринтън се възмущава, че понякога му е трудно да „извади“ съответния партньор за вечерта от „кучешката“ му идентичност преди половия акт, и така той е принуден да го доминира и содомизира в животинското му амплоа.

За истински секс с животни Бринтън не е говорил от личен опит. Все още. Почакайте китайските служби да се разровят в миналото на фетишиста. Ако толкова много от сексуалните перверзии са му публична гордост, от какво ли се срамува човек като Бринтън? Крие ли нещо дори по-крайно и болнаво, което може да бъде използвано като инструмент за изнудване от чужди служби и да подкопае националната сигурност на САЩ? Такива въпроси останаха незададени след новината за назначението.

Медиите като цяло тотално игнорираха умопомрачения характер на това държавно действие. Скандал няма.

Риск за енергийното министерство – също. Явно през 2022-а е нормално и приемливо на важен пост в правителството, свързан с ядрената енергетика, да бъде назначен травестит, който развежда скимтящи гейове като кученца на каишка преди да прави секс с тях, и настоява за революция в местоименията.

Също така е явно, че медиите са на каишка на подобна постмодерна и прогресистка патология. Корпоративните издания се опитаха да сринат Майк Пенс, след като той каза, че избягва да общува с дами без да е придружен от съпругата си. Наричаха го християнски фундаменталист. Тогава личният живот не беше извън радара им.

А сега… Драг кралицата травестит с местоимения „те“ и „тях“ е нещо приемливо, заявка за новия облик на бюрократичния елит на федералното правителство.

Важно е да кажем, че мейнстрийм медиите на „лявото съгласие“ не се впуснаха в някаква агресивна защита или промоция на Бринтън. Просто не отразиха историята.

Дори за тях – и на този етап – неговият образ е твърде краен. Боят се, че за повечето им либерални читатели и зрители такава „садо-мазо зоофилска“ инфилтрация на високо ниво в правителството идва твърде рано.

Биологичният мъж, представящ се за жена, Рейчъл Левин получи поста на зам-министър на здравеопазването при Байдън плюс ранг на четиризвезден адмирал в Корпуса за обществено здраве. Медиите изковаха солидна пропаганда и подмениха доста реалност, за да го нормализират. Подобна кампания за много по-крайна фигура като Сам Бринтън можеше да им дойде в повече. Поне засега.

А българските медии се фокусираха върху екзотиката на звучните заглавия и „естетиката“ на абсурдните изображения, без да задълбават много.

В „Телеграф“ написаха: Мъжка любов: Байдън назначи травестит на ключов пост в енергийното министерство на САЩ (СНИМКИ). Уверяваме ви – най-скандалното нещо в цялото заглавие е думата „снимки“. „Plovdiv-online“ просто призоваха: „Вижте зам.-ядрения секретар на САЩ“. Доста читатели вероятно съжаляват, че са видели.

Подобен бе подходът на други сайтове. А големите ни медии последваха корпоративните примери зад океана и оставиха темата, както се казва, „без коментар“.

А такъв трябва да има. С такова назначение се прекрачва историческа граница и червена линия. Профилът на конкретния агресивен активист и драг фетишист травестит сигнализира за психологическо отклонение. Не е въпрос на тесногръдие и ретроградност да стигнеш до логичния извод, че такъв човек е меко казано нестабилен и по никакъв начин не трябва да доближава агенцията по ядрена енергия на държава като САЩ. И не само. Тук не иде реч за предразсъдъци, а за елементарно благоразумие и критично мислене. На втори план оставяме изцяло политическите мотиви за назначението, породени от успешния ЛГБТ активизъм на Бринтън. Но и този план е важен. А цялата картинка остана извън екрана. Медиите се показаха като поданици на драг кралиците


Оригинална публикация

Споделете:
Владислав Апостолов
Владислав Апостолов

Завършил е журналистика в Софийския Университет. Работил е за редица медии, включително вестник "Труд" и WebCafe