НОВО

Как се прави пропаганда: Мастър клас от Европейската комисия

Последното социологическо проучване на тема „Изменение на климата“ на Евробарометър и начинът, по който Европейската комисия използва резултатите, толкова ме изумяват, че не мога да не ги коментирам. Ето как изглеждат нещата в 10 стъпки: 1. Избираш базов въпрос, който...

Машина без заден ход

Преди време излезе едно социологическо проучване, което сочеше, че според 80% от българите ние сме велик народ, голяма работа сме, но едва 47% биха се сражавали за страната си в случай на война. Лековатите интерпретации плъзнаха из мрежата и оттогава ми заседна една...

Революцията изяжда децата си

“A l'exemple de Saturne, la révolution dévore ses enfants” Jacques Mallet du Pan, Considérations sur la nature de la Révolution de France, et sur les causes qui en prolongent la durée (1793) Noblesse oblige, заедно с принципите и последователността да кажем отново...

Корпоративна капитулация пред Китай

Западните компании и знаменитости обожават да говорят – а често и да крещят - за човешки права, демокрация и прогресивни ценности. Те са готови да бойкотират отделни малки американски щати, които не са достатъчно либерални по техните свръхлиберални критерии и редовно...

Сделката на Борис

Тепърва ще видим какво представлява в конкретика постигната сделка между Великобритания и ЕС. Дотогава: явно става дума за нещо като двоен режим на митническия съюз, в който Северна Ирландия ще остане в рамките на Великобритания, но ще спазва правила, характерни за...

“Кой ще ни даде пари” завладя и Европейския парламент

“Социалното изключване и бедността представляват нарушение на правата на човека” Запомнете тези думи. Ще ги чувате все по-често през следващите години и все от устите на хора, чиято изконна цел е да вземат вашите пари и да ги преразпределят към други, като по време на...

Възможно ли е България да е расистка държава

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Михаил Кръстев гостува в предаването "Плюс-минус" по Нова ТВ. Тема на разговора бяха обвиненията в расизъм от английски медии след мача България - Англия. „Българите не могат да бъдат окачествени като расисти. Поне не в...

Хляб, зрелища и расизъм

Изглежда интересът към случилото се наистина е голям, след като аз, който не знам къде се намират стадионите и представата ми от правилата на тази игра е съвсем повърхностна, се заинтригувах. Цялата работа била там, че на стадиона групичка фенове крещяла расистки...

Провали ли се експериментът с рециклирането

Въпреки многото доказателства за противното, еколозите са убедени, че планетата ни е на смъртно легло, с плувнало в пот тяло и останала без дъх, докато хората качват нивото на термометъра. Въпреки, че оценката на бойците с климатичните промени за това точно...

Имат ли край конфликтите в Близкия изток

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Емил Вълков гостува в предаването "Реакция" по ТВ Европа. Гости също бяха финансистът и автор в платформата Никола Филипов, политическият анализатор от Младежки консервативен клуб Кристиян Шкварек и Димитър Джангозов от...

Фашистката десница или истеричната левица?

Време за четене: 4 мин.

Патрик Бюканън (автор на оригиналната публикация)

Патрик Бюканън е бил старши съветник на трима американски президенти. Той е и двукратен кандидат за републиканската номинация за президент на САЩ.


 

Ако привържениците на Тръмп наистина са „сбирщина от окаяни… расисти, сексисти, ксенофоби, ислямофоби” и „неспасяеми”, както Хилъри Клинтън ги описа пред тълпа от ЛГБТ общността, не е ли изолирането и посрамването им най-подходящият начин да се отнасяме с тях?

Все по-нарастващ дял от американската левица смята точно така.

Този петък[*] гей сервитьори в Ред Хен, Вирджиния, отвратени от факта, че прес секретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс бива обслужвана в ресторанта, накарали готвача да повика собственика. Всички решили да подканят компанията на Сандърс да напусне.

Когато новините достигнаха левия бряг,** членът на Конгреса Максин Уотърс изпадна в екстаз, крещейки на тълпата: „Бог е на наша страна!”.

Максин продължи да беснее: „И така, нека продължим по този път. Нека се появяваме винаги, когато… видите някого от този кабинет в ресторант, в супермаркет или на бензиностанция, излизайте и създавайте тълпа, отблъсквайте ги и им казвайте, че вече не са добре дошли никъде.”

Изглежда лявото вече е получило заповедите си.

Секретарят по националната сигурност Кирстен Нилсен беше тормозена и освирквана в мексикански ресторант миналата седмица, след което беше преследвана от тълпа пред дома си. Сътрудникът на Блия дом Стивън Милър беше наричан „фашист”, докато вечеряше във Вашингтон. Главният прокурор на Флорида Пам Бонди беше изгонена от кино.

Миналия юни най-грозната страна на левичарската политика се оказа смъртоносна. Джеймс Ходжксинсън, 66-годишен доброволец от кампанията на Бърни Сандърс, откри огън по републикански конгресмени, трениращи за ежегодния си бейзболен мач срещу демократите.

Лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стив Скалийз беше ранен почти смъртоносно. Ако не беше охраната на Скалийз, Ходжкинсън можеше да извърши масово убийство.

И културната атмосфера става отровна.

Актьорът Робърт Де Ниро изправя холивудска тълпа на крака с викове „Майната му на Тръмп!”. Питър Фонда заявява, че 12-годишният Барън Тръмп трябва да бъде затворен с педофили. Комедиантката Кейти Грифин показва картина с отрязаната глава на президента.

За да покаже какво се случва с разделените от родителите си деца на нелегалните имигранти, бившият директор на ЦРУ Майкъл Хейдън публикува в социалните медии снимка на входа на националсоциалистическия лагер в Аушвиц.

Какво ни казва всичко това за Америка през 2018 г.?

Левицата презира триумфиращата десница на Тръмп до степен на ирационалност и смята, че да я приравняма на фашистите е не само оправдано, но и знак, че е обвинителите са истинските морални, праведни и смели дисиденти на тези ужасни времена.

Историците наричат тези изблици на омраза безпрецедентни. Това не е така.

През 1968 г. тълпите проклинаха Линдън Джонсън, който беше прокарал всички закони за гражданските права, виейки: „Хей, хей, Ел Би Джей, колко деца уби днес?”.

След убийството на д-р Кинг в стотици градове, включително и в столицата, бяха организирани погроми и палежи. Мнозина бяха убити. Армията и Националната гвардия бяха свикани, за да възстановят реда. Завръщащите се от Виетнам войници бяха заплювани. Граски терористи стреляха по полицаите. Бомбените атентати и опитите за организиране на такива бяха всекидневие. Кампусите бяха затворени. През май 1971 г. десетки хиляди радикали се развилняха в опит да блокират Вашингтон.

Предупреждение към прогресивните: екстремизмът беше причината левицата да загуби бъдещето в полза на Никсън и Рейгън.

Но въпреки че нашите медии се държат, сякаш сме в 1968 г., все още не сме стигнали дотам. Онова беше история; днешното все още е до голяма степен фарс.

Сравненията с националсоциалистическа Германия са абсурдни. Някой сериозно ли вярва, че центровете, в които са настанени децата на нелегалните имигранти, управлявани от либералните бюрократи от Департамента по здравеопазване и социални услуги, са подобни на Сталинския ГУЛаг или на Хитлеровите лагери?

Това е хипербола, родена от истерията и омразата.

Помислете само. Два милиона американци са в затвора, откъснати от семействата и децата си. Колко ефирно време се посвещава на това да се показва през какво минават децата им?

Тридесет процента от всички американски деца отрастват само с един родител.

Колко телевизионни предавания се посвещават на децата, разделени с месеци, понякога години, а понякога и завинаги, от техните бащи и майки, служещи в армията и изпълняващи дълга си в чужбина в безкрайните ни войни?

Заради подкрепата на САЩ за войната на ОАЕ и Саудитска Арабия срещу йеменските бунтовници хути стотици хиляди деца са изправени през угрозата на глада. На тези йеменски деца не им сервират бургери в центрове за дневна грижа.

Колко западни телевизионни камери записват страданията им?

Когато иде реч за реторика на омразата, за псуване на политици, за заглушаване на говорещите, десницата не е невинна, но левицата е далеч по-виновна. Провокаторите предизвикваха побоища на митингите на Доналд Тръмп, не на тези на Бърни Сандърс.

Защо ли? Защото ако ви казват и вярвате, че опонентите ви са фашисти, тогава събранията им заслужават не уважение, а разпръскване.

И както беше през шестдесетте години, ако прокламирате омразата си, ще получите опрощението на медиите, които ще хвалят моралното ви превъзходство.


[*] Статията е писана на 26 юни 2018 г. – бел. пр.

** „Ляв бряг” – жаргонен американски политически израз, обозначаващ западното (тихоокеанско) крайбрежие на САЩ и посочващ, че жителите му са по-либерално (ляво) настроени политически от мнозинството американски граждани – бел. пр.

Споделете чрез

Предишен

Следващ

Запишете се за нашия бюлетин:

По този начин, ще получавате:

* Най-интересните статии от месеца
* Новини за събитията организирани от нас
* Ексклузивно съдържание

Успешно записване за бюлетина на Консерваторъ!