[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.50″][et_pb_row admin_label=”Ред” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.50″ background_position_1=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” make_fullwidth=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_team_member admin_label=”Личност” _builder_version=”3.0.50″ name=”Патрик Дж. Бюканън ” position=”автор на оригиналната статия” background_layout=”light” border_style=”solid” animation=”off” image_url=”https://misal.bg/wp-content/uploads/2016/12/patbuk.jpg” facebook_url=”https://www.facebook.com/PatrickJosephBuchanan/” twitter_url=”https://twitter.com/patrickbuchanan?lang=en”]

Патрик Бюканън е американски политик и журналист. Съветник на президентите Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън.

Официален Сайт

[/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”on” background_position_1=”top_left” background_position_2=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_repeat_2=”no-repeat” _builder_version=”3.0.50″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”25.4375px|0px|25.4375px|0px”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.50″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

На 22 май Салман Абеди, на 22, чакайки на входа на поп-концерта на Ариана Гранде в Манчестър, се взриви убивайки почти две дузини сред които родители и децата, които те са дошли да вземат.

В събота трима ислямски терористи извършиха „самоубийство-от-полицай“, след като използваха ван за да газят пешеходци на Лондон Бридж, след което колиха и наръгваха с ножове клиенти на пъбове и ресторанти в близкия Бороу Маркет.

По всички данни убийците не са имали никакви специални проблеми, насочени срещу тези които са убили. Убийците нямат никаква представа кои са жертвите им, те не ги познават.

Защо тогава те са решили да убият тези непознати, убивайки и себе си?

Свидетел посочва мотив пред телевизията BBC: „Те викаха „това е за Аллах“ докато мушкаха с ножовете без да подбират“.

 

[/et_pb_text][et_pb_testimonial admin_label=”Отзив” background_layout=”light” quote_icon_color=”#454e7d” _builder_version=”3.0.50″ body_font=”Comfortaa|on|||” body_text_color=”#454e7d” body_font_size=”20px” custom_margin=”|||” custom_padding=”|||” use_border_color=”on” border_width=”5px” border_color=”#454e7d” url_new_window=”off” quote_icon=”on” use_background_color=”on” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Убийците са мюсюлмани. Рационалното обяснение за престъпленията им се крие във вярата, че техните кървави дела ще ги впишат в книгата с войните, и че Аллах ще ги възнагради с моментално възнасяне в Рая – нещо, което е гарантирано за всички добри мюсюлмани.

[/et_pb_testimonial][et_pb_text admin_label=”Текст” _builder_version=”3.0.50″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Идеите имат последствия. А откъде могат тези побъркани убийци да са се сдобили с такива идеи?

„Има екстремистка школа на исляма, която трябва да бъде заличена от Запада. Така както тази школа за ислям иска да заличи християните от Изток“

Има ли течение на Исляма, фундаменти на което могат да бъдат намерени в Корана, което да оправдава стореното от убийците на Лондон Бридж?

В неделята преди Великден експлозия в Танта, на 56 мили северно от Кайро, уби 29 и рани 71 коптски християни в църквата Мар Гиргис. Втори взрив в църква в Александрия уби 18 и рани 35.

На 26-ти Май маскирани въоръжени спират два автобуса, превозващи коптски християни към манастира Свети Самуел в Египет. Маскираните откриват огън, убивайки 26 е ранявайки 25 души.

„Призовавам всички египтяни да се обединят пред лицето на този брутален тероризъм“ каза тогава Ахмед Ел-Тайеб, главният имам на Ал-Ахзар, над 1000 годишен египетски център за изучаване на Ислям.

Само че в това време годините на тези нечовешки постъпки доведоха до почти напълно заличаване на християните от люлката на религията им във Светите Земи.

И ако тези преследвачи и убийци на християни са противоречащи на Исляма, и ще отидат в Ада за зверствата си, защо досега всички имами по света, Шиити и Сунити, не са се вдигнали заедно за да ги заклеймят като еретици?

Очевидно е: От самоубийствените бомбени атентати и стрелбата по невинни цивилни в Близкия Изток, и сега навсякъде в западния свят, че има вярване сред мюсюлманите че това което убийците правят е морално и ще бъде възнаградено – това е пътят на война към спасението.

Кога застанаха заедно имамите от Саудитска Арабия, от Близкия Изток и от Запада за да заклеймят заедно, като един, тези актове като противоречащи на основите на Исляма?

В заклеймяването на атаката на Лондон Бридж министър-председателят Тереза Мей каза че последните зверства из цяла Англия са „свързани в едно чрез единната зла идеология на ислямския икстремизъм“.

И правилно. Има екстремистка школа на Исляма която трябва да бъде заличена от заппадния свят, така както същевременно тази школа на Исляма изтребва християните в Близкия Изток.

Ние сме във война. И имамите на Исляма трябва да отговорят на въпроса „На чия страна сте?“

Оправдани ли са убийствата на честта на момичета и жени? Оправдани ли са бичуването и екзекуциите на преминали към християнството?

Принадлежат ли наистина хората, споделящи такива вярвания, към САЩ или към западния свят и то по време на тази война с ислямския екстремизъм?

Има и други въпроси, които също се нуждаят от отговори.

 

[/et_pb_text][et_pb_testimonial admin_label=”Отзив” background_layout=”light” quote_icon_color=”#454e7d” _builder_version=”3.0.50″ body_font=”Comfortaa|on|||” body_text_color=”#454e7d” body_font_size=”20px” use_border_color=”on” border_color=”#454e7d” border_width=”5px” url_new_window=”off” quote_icon=”on” use_background_color=”on” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Посвещаването ни в опазването на правата на различните дали е достатъчно широко скроено, за да припознае и хората с ислямски вярвания? Дали Първата поправка в конституцията на САЩ, защитаваща свободата на словото и религиите е достатъчно разтегливо понятие, за да покрие и церемониите на имамите, които използват джамиите за да проповядват в полза на унищожаването на християните от Близкия Изток и за преддстоящото превземане на Запада от Ислям, в който Шериата да замени като основен закон Конституцията?

[/et_pb_testimonial][et_pb_text admin_label=”Текст” _builder_version=”3.0.50″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Не са ли такива ислямистки вярвания непоносими и опасни за нашата република?

Очевидно Западът е в цивилизационна битка, чиито изход е доста съмнителен.

Четири години след Пърл Харбър японската империя престава да съществува. Япония е в димящи руини, а флотата й е на дъното на Пасифика. Американски консул, Дъглас МакАртър, управлява цяла Япония от сградата на Даи-Ичи.

Днес ние сме в 16-тата година от войната, започнала на 11-ти Септември 2001-ва с атаката по кулите-близнаци. Ние потънахме в Либия, Сирия, Ирак и Йемен. Победата ни в Афганистан беше обърната от талибаните.

Докато халифатът ИДИЛ беше премахван от Ракка и Мосул, елементите му се пръснаха в съседните две дузини държави в Близкия Изток. Мюсюлмански мигранти и бежанци, сред които е пълно с бойци на ИДИЛ и Ал Кайда, се придвижват към Европа.

Терористичните атаки срещу Запада нарастват на брой и на жертви всяка година. Новото нормално. Сега втора генерация мюсюлмани, израснали в Европа, се превръщат в насилствена версия на Исляма.

За да ги преборим ние сме принудени да преглътнем собствения си суверенитет и да овластим полицията и разузнавателните си агенции, от които свободните хора едно време бяха учени да се притесняват.

Войните обаче, казват, са смъртта на републиките. А по всичко изглежда, че ние сега се намираме в капана на една безкрайна война.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Споделете:
Георги Харизанов
Георги Харизанов

Георги Харизанов е съосновател и изпълнителен директор на Институт за Дясна Политика. Завършил е Датски колеж и има средно образование със специалност „Журналистика“. Автор е на десетки публикации във водещите издания за политика в България. Създател и първи водещ на предаването „Имате думата“. Издател на научното списание “Conservative Quarterly”. Издател на сайта за новини и анализи от света на рекламата “Best Brands News” и на месечното издание “Best Brands News”. Управлява заедно със съпругата си семейните компании Best Brands и Citron Bulgaria.