fbpx

НОВО

С всеки ден на власт управляващите ерозират

„От чисто политическа гледна точка най-добрият вариант на ГЕРБ в момента е да се съгласи да подаде оставка. Чисто електорално с всеки ден на власт ГЕРБ ерозира и кърви. Този процес ще се засилва, защото икономическата криза ще се задълбочава.“ Това каза пред...

Кризата от 2008 г. не се повтаря, много по-тежка е

Eфектите от икономическата криза са най-силно подценяваният фактор от началото на извънредната ситуация, предизвикана от световната пандемия от COVID-19. Въпреки, че най-яркото проявление на предстоящите финансови и икономически затруднения се появи още в средата на...

Коронавирусът пренареди света

През изминалото тримесечие американската икономика регистрира срив с почти 33% спрямо първото тримесечие и 9.5% на годишна база спрямо същия период на 2019 г. Безработицата счупи тавана на графиките. Това са абсолютни рекорди откакто има исторически данни. Икономиката...

Седемте смъртни гряха според ляво-либералната „религия”

Източното православие не разграничава ясно смъртните и простимите грехове. В католицизма седемте смъртни гряха са точно назовани: гордост, сребролюбие, блудство, завист, чревоугодие, гняв и леност. Първоначално те са посочени през 6-ти век от папа Григорий Велики, а...

Инфлацията ще стопи парите ни – как да се опазим?

„Спасителят“ е с тежък ревматизъм, свръхтегло и два микроинфаркта Днес светът на финансите е достигнал точка, от която няма връщане. През 2007-2009 г. имахме Голяма рецесия. Евтиният кредит от централните банки наду стратосферен имотен балон, придружен от сериозна...

На път сме да пропаднем в двойна криза с риск от нов локдаун

Ще успеем ли да съхраним икономиката Без съмнение България в момента е изправена пред прага на поне две изключително сериозни кризи. Протестната вълна от последния месец из цялата страна повдигна градуса на политическо противопоставяне в обществото. Макар и малобройни...

Оставки, избори и кабинети – какво ни казва Конституцията?

Често пъти в нашето общество политически, икономически и социални събития пораждат кризи, които бързо се прехвърлят на държавно ниво и водят до структурни изменения в тъканта на българската политика. И докато партии идват и си отиват, заедно с правителствата, които те...

Отворено писмо срещу агресията към журналисти

Присъединяваме се към отвореното писмо на АБРО, БНР и БНТ срещу агресията срещу журналисти: АБРО, БНТ и БНР призовават към безпрекословно зачитане на личната неприкосновеност и независимост на журналистите при изпълняването на тяхната професионална мисия да отразяват...

Катастрофата в Бейрут

Светът стана свидетел на потресаващи кадри вчера от Бейрут. По-малко от двадесет и четири часа след огромната експлозия, все още няма потвърждение, какво може да е причинило взрива, но още в първите часове след него говорител на израелското правителство обяви, че...

Националната ненавист

"Ненавиждам София", написа някакъв варненец по повод блокадата на Орлов мост. Без значение чия правда е по-велика, аз съм вцепенен от думите, които си казват хората един на друг. От ужасяващата омраза, за която, надявам се, им стига смелост да изливат само в...

The Forever War

Време за четене: 5 мин.
Патрик Дж. Бюканън

Патрик Дж. Бюканън

автор на оригиналната статия

Патрик Бюканън е американски политик и журналист. Съветник на президентите Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън.

Официален Сайт

На 22 май Салман Абеди, на 22, чакайки на входа на поп-концерта на Ариана Гранде в Манчестър, се взриви убивайки почти две дузини сред които родители и децата, които те са дошли да вземат.

В събота трима ислямски терористи извършиха „самоубийство-от-полицай“, след като използваха ван за да газят пешеходци на Лондон Бридж, след което колиха и наръгваха с ножове клиенти на пъбове и ресторанти в близкия Бороу Маркет.

По всички данни убийците не са имали никакви специални проблеми, насочени срещу тези които са убили. Убийците нямат никаква представа кои са жертвите им, те не ги познават.

Защо тогава те са решили да убият тези непознати, убивайки и себе си?

Свидетел посочва мотив пред телевизията BBC: „Те викаха „това е за Аллах“ докато мушкаха с ножовете без да подбират“.

 

Убийците са мюсюлмани. Рационалното обяснение за престъпленията им се крие във вярата, че техните кървави дела ще ги впишат в книгата с войните, и че Аллах ще ги възнагради с моментално възнасяне в Рая – нещо, което е гарантирано за всички добри мюсюлмани.

Идеите имат последствия. А откъде могат тези побъркани убийци да са се сдобили с такива идеи?

„Има екстремистка школа на исляма, която трябва да бъде заличена от Запада. Така както тази школа за ислям иска да заличи християните от Изток“

Има ли течение на Исляма, фундаменти на което могат да бъдат намерени в Корана, което да оправдава стореното от убийците на Лондон Бридж?

В неделята преди Великден експлозия в Танта, на 56 мили северно от Кайро, уби 29 и рани 71 коптски християни в църквата Мар Гиргис. Втори взрив в църква в Александрия уби 18 и рани 35.

На 26-ти Май маскирани въоръжени спират два автобуса, превозващи коптски християни към манастира Свети Самуел в Египет. Маскираните откриват огън, убивайки 26 е ранявайки 25 души.

„Призовавам всички египтяни да се обединят пред лицето на този брутален тероризъм“ каза тогава Ахмед Ел-Тайеб, главният имам на Ал-Ахзар, над 1000 годишен египетски център за изучаване на Ислям.

Само че в това време годините на тези нечовешки постъпки доведоха до почти напълно заличаване на християните от люлката на религията им във Светите Земи.

И ако тези преследвачи и убийци на християни са противоречащи на Исляма, и ще отидат в Ада за зверствата си, защо досега всички имами по света, Шиити и Сунити, не са се вдигнали заедно за да ги заклеймят като еретици?

Очевидно е: От самоубийствените бомбени атентати и стрелбата по невинни цивилни в Близкия Изток, и сега навсякъде в западния свят, че има вярване сред мюсюлманите че това което убийците правят е морално и ще бъде възнаградено – това е пътят на война към спасението.

Кога застанаха заедно имамите от Саудитска Арабия, от Близкия Изток и от Запада за да заклеймят заедно, като един, тези актове като противоречащи на основите на Исляма?

В заклеймяването на атаката на Лондон Бридж министър-председателят Тереза Мей каза че последните зверства из цяла Англия са „свързани в едно чрез единната зла идеология на ислямския икстремизъм“.

И правилно. Има екстремистка школа на Исляма която трябва да бъде заличена от заппадния свят, така както същевременно тази школа на Исляма изтребва християните в Близкия Изток.

Ние сме във война. И имамите на Исляма трябва да отговорят на въпроса „На чия страна сте?“

Оправдани ли са убийствата на честта на момичета и жени? Оправдани ли са бичуването и екзекуциите на преминали към християнството?

Принадлежат ли наистина хората, споделящи такива вярвания, към САЩ или към западния свят и то по време на тази война с ислямския екстремизъм?

Има и други въпроси, които също се нуждаят от отговори.

 

Посвещаването ни в опазването на правата на различните дали е достатъчно широко скроено, за да припознае и хората с ислямски вярвания? Дали Първата поправка в конституцията на САЩ, защитаваща свободата на словото и религиите е достатъчно разтегливо понятие, за да покрие и церемониите на имамите, които използват джамиите за да проповядват в полза на унищожаването на християните от Близкия Изток и за преддстоящото превземане на Запада от Ислям, в който Шериата да замени като основен закон Конституцията?

Не са ли такива ислямистки вярвания непоносими и опасни за нашата република?

Очевидно Западът е в цивилизационна битка, чиито изход е доста съмнителен.

Четири години след Пърл Харбър японската империя престава да съществува. Япония е в димящи руини, а флотата й е на дъното на Пасифика. Американски консул, Дъглас МакАртър, управлява цяла Япония от сградата на Даи-Ичи.

Днес ние сме в 16-тата година от войната, започнала на 11-ти Септември 2001-ва с атаката по кулите-близнаци. Ние потънахме в Либия, Сирия, Ирак и Йемен. Победата ни в Афганистан беше обърната от талибаните.

Докато халифатът ИДИЛ беше премахван от Ракка и Мосул, елементите му се пръснаха в съседните две дузини държави в Близкия Изток. Мюсюлмански мигранти и бежанци, сред които е пълно с бойци на ИДИЛ и Ал Кайда, се придвижват към Европа.

Терористичните атаки срещу Запада нарастват на брой и на жертви всяка година. Новото нормално. Сега втора генерация мюсюлмани, израснали в Европа, се превръщат в насилствена версия на Исляма.

За да ги преборим ние сме принудени да преглътнем собствения си суверенитет и да овластим полицията и разузнавателните си агенции, от които свободните хора едно време бяха учени да се притесняват.

Войните обаче, казват, са смъртта на републиките. А по всичко изглежда, че ние сега се намираме в капана на една безкрайна война.

Споделете чрез

Предишен

Следващ