Франция с крути мерки по време на кризата

„Мнението на политиците и обществото във Франция е, че страната не е била достатъчно добре подготвена за кризата. Тя закъсня с мерките, които не бяха и толкова стриктни в началото. Обществото се отнесе пренебрежително към ситуацията и ограниченията не се спазваха. За това свидетелстват 50-те хиляди глоби още в първите две седмици на извънредното положение“. Това каза международният анализатор и автор в дясната платформа “Консерваторъ” Кристиян Анадолиев в студиото на “Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Той добави, че липсата на добър диалог между властите и хората стои в основата на тези събития. Във Франция също е имало спор относно задължителното носене на маски и от кого трябва да бъдат осигурявани те.

„Въпреки не дотам доброто начало, мерките в страната сега са крути и се спазват от всички. След 11 май президентът Макрон предвижда постепенно и бавно отпускане на мерките, с което обществото да влезе отново в ритъм. Това ще се случи, само ако разпространението на заразата го позволява. Мерките са взети на база на изчисления към този момент“, каза още Анадолиев.

Целия разговор гледайте във видеото:

Споделете:
Консерваторъ
Консерваторъ