fbpx

Имаш нов “проект”? Демек си архитект?! Респект!

Унгарската Фидес (ЕНП) тръгва за изборите за ЕП с плакати срещу Юнкер (ЕНП). Юнкер (ЕНП) отговаря, че Орбан (ЕНП) няма място в ЕНП…. Най-вероятно точно с тази кампания Орбан ще спечели най-голям брой унгарски места за ЕНП, което ще позволи кандидатът на ЕНП да оглави ЕК

Нашите либерали не харесват ЕНП, защото в него членували ГЕРБ. Тегли ги към АЛДЕ, макар че там членува ДПС. Юнкер е лош, защото си говори с Борисов, но Верховстад е добър, макар че си говори с Доган, Пеевски, Карадайъ… Лош е Юнкер, защото има ишиас, но ако Орбан го каже, става добър…щото Орбан бил лош. А е лош, щото е срещу Сорос, а последният е добър, защото е срещу Тръмп, който пък е лош, защото…

Социалистите ни пък водят тиха апаратна война срещу лидера на европейските социалисти (ПЕС). Освен, че по чист късмет е водил единственото червено правителство, което не е свалено с камъни в условията на хуманитарна катастрофа, той е най-високопоставеният в историята на лявото движение българин. След Димитров, Кръстьо Раковски и Борис Стомоняков, но все пак по-високопоставен.

Консерваторите в Европа нямат изявено лидерство, нито силна запомняща се личност. Но няма проблем, те неофициално си припознават за лидер Орбан (ЕНП)

Зелените са малко, бутиково политическо течение, но имат цели две политически групи в ЕП – Европейските зелени и Северната зелена левица. Едните са крайно зелени до лявост, другите са крайно леви до позеленяване.

Брекизит, родител1, друго, трето…
ЕС става РБ (ОП)
На този фон какво толкова и е на българската политика? 😉

Както пее Ицо Хазарта в новата си песен:

Имаш нов “проект”?
Демек си архитект?!
Респект!


Повече тук


Споделете:
Борис Станимиров
Борис Станимиров

От 2000 до 2004 г. зам. председател на Европейските млади консерватори (EYC) под патронажа на Маргарет Тачър. Председател на клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България „Един завет“ към Съюза на възпитаниците на Военното на Н.В. училище. Член на УС на Българската генеалогична федерация. бивш народен представител, зам-председател на комисията по външна политика в 43-то Народно Събрание, член на комисията за българите в чужбина.