НОВО

26 февруари: Михаил Сарафов

На днешния ден в Търново 1854 г. е роден Михаил Сарафов, български революционер, политик, дипломат, просветен деец.   Семейство Сарафови държи на образованието на синовете си, тъй като освен успешен политик, те успяват да отгледат още генерал и лекар. Политикът...

Еврозона, валутен борд или лев – какво да изберем?

На прага на „чакалнята“ за валутния съюз е дошло време разделно затова накъде ще поемем. На масата са три възможности: 1) да въведем еврото, минавайки през ERM2 (чакалнята) за неизвестен период и/или да си почакаме нарочно в тази чакалня, гледайки какво ще стане с...

Целите на Зелената сделка на ЕС

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Теодор Димокенчев гостува в предаването "Темите" по "ТВ Европа" с водещ Николай Лефеджиев. Тема на разговора бе Зелената сделка на ЕС. Вижте пълното...

Милиардери, комунисти, Демократи

Психодрамата в Демократическата партия набира скорост с разгръщането на първичните избори и наближаването на „супер вторника“ на 3 март. Тогава 14 щата ще гласуват за кандидатите за президентската номинация. Ще се раздават делегати на килограм, а погледите са вперени...

Какъв е българският политически профил

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Емил Вълков гостува в предаването "Реакция" по "ТВ Европа". Гост също бе политологът и колумнист в платформата Мартин Табаков. Водещ - Георги Харизанов. Вижте пълното видео:...

Има такава партия

Или вероятно ще има, ако съдът пак не се хване за нещо. Голяма реклама е съдът да се заяде, защото е доказано, че партията, с която се е заял, в чиято регистрация е турил прът, после има сияйно политическо бъдеще за по-голям или по-малък период от време. Ето,...

Готови ли сме за машинно гласуване

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Михаил Кръстев гостува в предаването "Свободна зона с Георги Коритаров". Тема на разговора бе машинното гласуване и има ли то почва у нас. Вижте пълното...

„Орелът трябва да позволи на малките птици да пеят“: Уроците от Брекзит за Източна Европа

Стивън Ф. Хейуърд преподава политически науки и право в Унивеситета Бъркли, Калифорния, където е член на Института за правителствени изследвания. Почетен гостуващ професор в програмата на името на Роналд Рейгън в Школата за публични политики на Университета Пепърдин....

Демократите в САЩ: между Еминем и Майкъл Джексън

Предстоящите избори за президент на САЩ, които ще се проведат през ноември месец по-късно тази година, ще са най-трудните и травматични за Демократическата партия от 80-те години насам. Тогава Уолтър Мондейл - кандидатът за президент на партията, загуби 49 щата от...

Войната срещу красотата

Джордж Оруел е казал, че английските интелектуалци са единствените, които мразят собствената си страна. През 2020-а това важи за почти всички западни интелектуалци и със сигурност е вярно за бледите им български подражатели и имитатори. Клишето гласи, че изживяващите...

Избирателен феминизъм

Време за четене: 4 мин.

Не мина много време и една конкретна свинщина на един конкретен кафяв сайт вдъхнови избирателно възмутените мегафони на местния феминизъм да излеят в пространството дежурните кофи с генерализации и мащабни обвинения срещу обичайните си мишени. Мъжете по принцип и като цяло. Нищожеството, което е изнудвало бившата си приятелка с голи снимки и нещото, което ги публикува се сляха в събирателен образ на токсичния български батка-мачо в трескави статуси и статии на хора, драматично разведени с логиката и реалността.

В духа на печално известното заглавие „България уби дете“, прогресивният климат се изпълни с  тежки обвинения към мъжете български.

Те като цяло носят колективната вина за направените, изтекли и публикувани снимки с порнографски характер. Не няколкото конкретни дегенерата, които дори антропологично трудно биха минали за представители на силния пол, а направо всички с Y хромозома и българско име. Динамиката на публичното говорене по темата се измени от „Кафяв търговец на измет с отвратителна акция срещу кандидат за кмет и неговата приятелка“ до „Мъжете са лоши, жените са жертви“. Вината бързо се прехвърли от отделно лице и сайт, известни  с дълбаенето на дъното, към безликата маса на анонимните сексисти, които доминират половите отношения „на територията“. Още малко и наистина щеше да има заглавие от рода на „България изнасили момиче“.

Случаят с изтеклите снимки беше използван от локалните феминистки като оръжие срещу идеологическия и биологичен враг. Но масовата и истерична обвинителна реакция в посока „мразим мъжете“ още един път осветли обидно примитивното лицемерие на своите производители.

Те са много шумни и настървени, когато могат – дори и с цената на изобилие от изопачения – да дамгосат „лошия български мъж“ и „лошия бял мъж“ като цяло. Но ако виновните са представители на сакралните „малцинства“ или други неудобни за партийната политкоректна линия образи, то тогава пропагандният характер на феминистката реторика претърпява трагикомична метаморфоза.

Професионално възмутените раздавачи на морални присъди на база пол и цвят на кожата подкрепиха горещо богатите, привилегировани и известни актриси, които решиха след години да се сетят, че са били тормозени от влиятелни холивудски чичовци по пътя към парите и славата. Звездните дами създадоха вече дискредитираното движение #MeToo и вдъхновиха всякакви локални феми франчайзи да се чувстват значими и бляскави жертви покрай тях. Българските феминистки, освен всичко друго, сигурно са изпитали някакво смътно, но престижно усещане за идентификация с известните актриси.

Преди това те също толкова агресивно се застъпиха за водения от ислямистката Линда Сарсур „Марш на жените“ и величаеха по наистина тъжен начин смехотворната антидизайнерска идея за Пусишапките.

По-късно българските преводни версии на международното мъжемразене отново се присъединиха към по-бляскавите и значими западни оригинали в абсурдната атака срещу „лошия бял републиканец“ Брет Кавано, който беше подложен на исторически тормоз от мними обвинители без никакви доказателства.

Карикатурните маршове на жени, облечени като персонажи от „Историята на прислужницата“ също бяха приветствани от прогресивното крило на българския медиен пейзаж и съпътстващия го онлайн коментариат.

През цялото това време се случваха ужасни неща на ужасно много жени в ислямския свят и Африка, но тукашните феминистки бяха прекалено заети да демонизират Тръмп и Брет Кавано.

Съвсем истинската „култура на изнасилване“ и педофилия в ромските гета също не е особено важна тема за местното мъжемразене.

Да не говорим за чудовищните издевателства над европейски жени и момичета в ръцете на мигранти от Третия сват и радикални мюсюлмани през последните години.

Защитничките на правата на жените поднесоха коктейл от лъжи, презрение, снизхождение, игнориране и цинично оправдаване на жертвите на реални сексуални издевателства в Кьолн и други европейски градове и на пакистанските банди за експлоатация на бели момичета във Великобритния.

Фенките на Пусишапки маршовете, които обявиха Брет Кавано за инкарнация на Сатаната, безгръбначно и безсрамно обясниха вълната от изнасилвания и сексуален тормоз в Европа с „расизма на европейските общества“, желанието за „танци с преджобване“, стреса от новото място и цялостния амок на невинните небели насилници.

Затова е смешно, когато сега колективно се нахвърлят върху чучелото на „българския мъж“ и го обвиняват за скандала с изтеклите снимки. Порнографията на един кафяв сайт със сигурност няма да бъде победена от моралната порнография на избирателния феминизъм. Един мутирал феминизъм, за който истински жертви на истински сексуални набези не са важни, защото виновните не са удобни.

Споделете чрез

Предишен

Следващ

Don`t copy text!

Запишете се за нашия бюлетин:

По този начин, ще получавате:

* Най-интересните статии от месеца
* Новини за събитията организирани от нас
* Ексклузивно съдържание

Успешно записване за бюлетина на Консерваторъ!