fbpx

НОВО

Връзката между християнството и капитализма

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Тома Петров гостува в предаването "Business Daily" по "ТВ Европа". Вижте пълното видео:

Какъв ще бъде светът след като свалим “маските”?

В преносен смисъл, всеки един от нас носи “маска”. В работата сме едни, вкъщи други, а пред близки приятели съвсем различни. Носим я, защото се страхуваме: от вируса, от отхвърляне, от истината… Но представете си, че този страх изчезне. Готови ли сме за истината като...

Антикрехкост и епидемии

„When it rains, it pours“[i]“Злото никога не идва само”„Няма, няма, па току си....“ Дебели опашки Както може да потвърди всеки преподавател в университет, студентите носят своите проекти и курсови работи наведнъж в последния ден на семестъра. Цял семестър е тихо,...

Малко по-лошо

Мишел Уелбек е псевдоним на Мишел Томас, френски писател, станал световно и скандално известен с романите „Елементарните частици“ („les Particules élémentaires“) и „Платформата“ („Plateforme“). Оригинална публикацияПревод: Константин Туманов Трябва да си го признаем:...

Привилегированите

В последните дни нашумяха поредните два случая на насилие. Първият - четирима души нападнаха младо семейство. Мъжът и жената са атакувани докато извеждат едногодишните си близначета на разходка. Ден по-рано бащата има кратък словесен сблъсък с един от нападателите,...

Кога е създаден македонският език (нови документи)

Представям на вниманието ви документ, намерен в държавния архив на Република Северна Македония в Скопие, от член на българската „Македонска патриотична организация Пирин“ в Чикаго и разпространен от нейния деец Драгомир Богданов. Оригиналният текст е на руски и е...

Държавните компании, данъците и кризисната икономика

Държавните компании в огромната част от случаите са на загуба, но по-важното е, че винаги имат негативен ефект върху конкуренцията и потребителите. Защо? Първо, за разлика от “частните”, държавните компании винаги могат да разчитат на помощ от бюджета. Те набират...

Как пандемията и извънредното положение повлияха на икономиката и какви мерки бяха взети?

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Теодор Димокенчев, както и авторът в платформата Кристиян Анадолиев, гостуваха в предаването "Реакция" по "ТВ Европа". Вижте пълното...

Коронавирусът в Южна Америка

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Емил Вълков гостува в предаването "Пресечна точка" на "Военен телевизионен канал". Тема на разговора бе случващото се в Южна Америка. Вижте пълното видео:...

Ало, ало! Говори Си Дзинпин

След преодоляването на кризата с Covid-19 светът ще бъде различен. Този постковид (post-covid) свят ще бъде по-малко глобален и повече регионален. Това е така понеже в него все повече кислород и пространство ще използва Китай, посредством т.нар. модел на...

Крайнодесният Обама

Време за четене: 4 мин.

Бившият президент на САЩ, идол на Демократите и религиозна икона на либералите Барак Обама се притесни от радикалната траектория на любимата си партия и нейния все по-екстремистки електорат.

Първо той призова младите да бъдат по-отворени към различни мнения и да преосмислят „културата на отменяне и забраняване“, която се разпространява като вирус в прогресивното общество, за което самият той мечтаеше от предизборните плакати с надписи за „надежда“ и „промяна“.

Чудовищата, които Обама помогна да се отгледат в Западния свят явно вече са прекалено свирепи, уродливи и отблъскващи за неговия вкус.

Кадрите на облечени в черно и маскирани орди от млади активисти, преподаватели и деца на по-възрастни активисти и преподаватели, които нападат невинни, разрушават частна собственост, обществени пространства и палят собствените си университети, изглежда са потресли президента, чиято администрация позволи на движението Black Lives Matter да напада полицаи безнаказано и да се превърне в радикална организация с терористично крило от фанатици.

Сега Обама призовава за повече дебати, повече свободно слово и по-малко изцепки на екстремисти с наранени чувства. От трибуната, която поддържаше имиджа му пропагандно чист дойде отговора на новото време. New York Times се изгаври със своя герой с коментар, в който почти буквално му казва: „ОК, буумър“ и  посочва, че поколенческият разлом пречи на Обама  да разбере защо културата на цензура и забрана сред прогресивните младежи всъщност е „най-якото нещо, евър“.

Още по-трагикомична е картината след критиките на Обама и към кандидатите за номинацията на  Демократическата партия за президентските избори през 2020-а. Президентът, който обеща да „трансформира американското общество“ каза преди дни, че „средностатистическият американец не мисли, че ние трябва напълно да разрушим системата и да я преправим изцяло“.

„Дори и когато предлагаме смела визия за бъдещето, трябва да сме вкоренени в реалността. Повечето гласоподаватели не са движени от същите идеи, които движат определени левичарски Twitter фийдове или активисткото крило на партията“, добави бившият президент. Уау, Обама звучи като крайнодесен реакционер, който иска да „направи Америка отново бяла“ и да заключи всички мигранти, малцинства и гейове в концентрационни лагери. Все пак, нали такава е представата на верифицираните в синьо Twitter профили и облечените в кафяво улични протестъри за всеки, който дръзне да критикува новата крайнолява реалност на Демократическата партия и прилепените към нея пропагандни институции в медиите, университетите, бизнес офисите и Холивуд.

Думите на Обама се изтълкуваха като не особено добре прикрита атака срещу хора като Елизабет Уорън и Бърни Сандърс, които открито предлагат абсурдни социалистически програми за „политическа революция“ и обещават всякакви безплатни неща, национализации и, разбира се, легендарният вече фарс „Зелената нова сделка“.

Никой от новите радикали в Демократическата партия не се впечатли особено от критиките на Обама и на хоризонта не се очертава смекчаване на левия екстремизъм. Напротив.

Според някои бившият президент е истински загрижен за посоката на партията и страната, а според други човекът просто иска от новите звезди на революцията да бъдат малко по-подривни и прикрити и да не демонстрират радикалните си намерения тъй открито.

За дълбокото лицемерие с марка Обама ни напомни неговата съпруга. Обожествяваната от журналисти, знаменитости и обикновени блогъри жена използва високата си платформа за поредна саморазправа с една от любимите си мишени – белите хора. Тя каза, че белите хора са бягали и все още бягат от черните в Чикаго и това, разбира се, е лошо, расистко и гадно. Според Мишел белите бягали от определени квартали в Чикаго заради цвета на кожата и културата на афроамериканските си съседи. Не заради чудовищните нива на тежка престъпност, постоянни престрелки, мръсотия и цялостна социална дисфункция. Никой не би избягал от това.

Самата Мишел стреля по белите, които напускат Чикаго от новото си имение за 15 милиона долара в Martha’s Vineyard, където живеят предимно бели хора. Дали някой няма да обвини нея, че е избягала от чернокожите в Чикаго, за да живее при белите в едно от най-белите и богати места на планетата? Който го направи със сигурност ще бъде обявен за расист. И крайнодесен. Като нейния съпруг Обама.

Изобщо, приключенията на семейство Обама след двата мандата на Барак могат да послужат като особено поучителна история за лицемерието на либералните люде. А шоуто тепърва предстои – двамата вече са продуценти на филми и сериали.

Споделете чрез

Предишен

Следващ