НеПравителството, ДПС, Величие и други теми: Николай Облаков в Пресечна точка 01 – 05 юли

Главният редактор на “Консерваторъ” Николай Облаков гостува в предаването на НОВА “Пресечна точка” през настоящата седмица.


ПЕТЪК: За промяната на формациите в НС и данните на Световната банка за България

В петък в предаването „Пресечна точка” с водещ Анна-Мария Конова гостите – медийният експерт Александра Гърдева, експертът по сигурност Мариян Събев и журналистът Николай Облаков, дебатираха по няколко теми. 

В началото те коментираха промяната на формациите в Народното събрание. След днес те вече са шест. Независимите депутати рязко се увеличиха, след като партия “Величие” се разпадна.

След това гостите обсъдиха анализът на Световната банка, според който България е в клуба на най-богатите държави в света. Данните показват, че страната ни стабилно се доближава до прага на високите доходи макар и със скромен растеж. Класацията се актуализира всяка година на 1 юли въз основа на брутния национален доход на глава от населението.

Цялото предаване гледайте във видеото:


ЧЕТВЪРТЪК: За българската позиция за войната в Украйна и за президентската надпревара в САЩ

Каква е позицията на страната ни по отношение на войната в Украйна? Темата отново беше актуална в НС преди предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон. Служебният премиер Димитър Главчев за пореден път отхвърли възможността за изпращане на български войници на фронта.

Темата коментираха в предаването „Пресечна точка” психологът Александра Гърдева, експертът по сигурност Филип Гунев и журналистът Николай Облаков.

Тримата коментираха и предизборната надпревара отвъд Океана:

Кампания в криза – така международните агенции описват ситуацията в САЩ на днешния празничен 4 юли. Ще успее ли натискът върху Байдън да се откаже от президентската надпревара и проблем ли възрастта му?

Повече гледайте във видеото:


СРЯДА: За трусовете в ДПС и отхвърлянето на Желязков за премиер

В сряда в предаването „Пресечна точка” с водещ Анна-Мария Конова гостите – медийният експерт Александра Гърдева, експертът по сигурност Филип Гунев и журналистът Николай Облаков, дебатираха по няколко теми. 

В началото те коментираха сериозните трусове в ДПС, както и дали партийните драми в Народното събрание ще доведат до политическо напрежение.

Гостите обсъдиха и темата за това до какво ще доведат партийните драми през днешния ден и какво ще се случи след отхвърлянето на номинацията на Росен Желязков за премиер.

Цялото предаване гледайте във видеото:


ВТОРНИК:  За раздора във „Величие” и изявлението на Радев НАТО да не се намесва в конфликта в Украйна

Във вторник в предаването „Пресечна точка” с водещ Анна-Мария Конова гостите – медийният експерт Александра Гърдева, експертът по сигурност Филип Гунев и журналистът Николай Облаков, дебатираха по няколко теми. 

В началото те коментираха раздорите във ПП „Величие”. Идеологът на партията Ивелин Михайлов и създателят ѝ Николай Марков са в задочен спор от дни. Днес Михайлов разказа в ефира на сутрешния блок на NOVA “Здравей, България” за опитите за натиск и купуване на депутати, след това лидерът на „Величие” му отговори в публикация във Facebook.

Гостите обсъдиха и посещението на министър-председателят на Унгария Виктор Орбан в Киев за първи път от 2015 година. Посещението идва ден, след като Унгария пое председателството на ЕС. От Атина президентът Румен Радев отново заяви, че НАТО не трябва да се намесва със свои военни в конфликта в Украйна.

Цялото предаване гледайте във видеото:


ПОНЕДЕЛНИК: За проектокабинета “Желязков” и за изборите във Франция

В понеделник в предаването „Пресечна точка” с водещ Анна-Мария Конова гостите – медийният експерт Александра Гърдева, експертът по сигурност Филип Гунев и журналистът Николай Облаков, дебатираха по няколко теми. 

В началото те коментираха правителствената формула и министерските имена, които ГЕРБ предложи, след като получи мандат от президента. Папката получи кандидатът за премиер Росен Желязков. Той представи и структура и състав на Министерски съвет. Гостите обсъдиха и спекулациите в момента около новата формация в парламента и дали профилът на идеолга на партията Ивелин Василев е “хакнат”.

След това гостите обсъдиха вота във Франция, който се проведе в неделя. Очакваните прогнози за възход на партията на Марин Льо Пен се оправдаха. Формацията не само подобри най-добрия си резултат от национални избори, но и този от европейския вот преди три седмици. А 28-годишният лидер на крайнодесните Жордан Бардела вече се готви за премиерския пост. 

Цялото предаване гледайте във видеото:

Споделете:
Консерваторъ
Консерваторъ