Новите Димитърблагоевци

Според Николай Караколев, “журналистът” – всъщност щатен и не особено сръчен клакьор на една антибългарска политическа партия, станал известен с това, че вчера задал уж провокативен въпрос на председателят на Алианса на либералите и демократите за Европа Ханс ван Баален, министър-председателят на България бил “може би третия най-важен човек в републиката”. После многозначително допълва, обърквайки ни допълнително: “може би след президента и председателя на народното събрание е той”. [1]

Нека сме наясно – АТАКА не е българска партия и не следва да бъде третирана като такава. И за да бъдем честни – ДПС също. И двете организации служат на един и същи господар – онзи в Кремъл. Ако имате дори бегли съмнения за достоверността на това твърдение, разгледайте биографиите и делата на хората в тях. И си спомнете по каква причина преди време гледахме театъра между Лютви Местан с истинско име “Павел” и въпросната уж про-турска партия.

И все пак: нагло ли е държанието на Ханс ван Баален, холандски политик, при това либерал? Не, не е. Нагло би било, ако той говореше на българи. Но той говори на безродници, руски мекерата и национални предатели. И им говори като европеец – каквито би следвало да бъдем всички ние, българите.

Редно е да признаем – първо пред самите себе си – че онези, които се кълнат във вярност към чужди държави и се отнасят с предводителите им като с царе и господари нямат място в нашия парламент. Яли сме вече техните чужди и горчиви ягоди – както ги е определил българина Захари Стоянов. Говорим за същества без капчица самоуважение и без българско самосъзнание. Няма как такива да не бъдат друго, освен рушители на нашата държава.

Такъв е бил и техния “отец” – Димитър Благоев, наричан Дядото. Спомнете си държанието и изказванията му, или ако не помните – потърсете из архивите. Някои неща в българската политика не са от вчера. Онези, който са се клели във вярност на чужди, враждебни нам сили и гласно са заявявал, че не са българи, ами някакви “славяни” никога не са носели добро на моята родина България.

Ето какво казва същия този Дядо, бидейки уж народен, а всъщност нечий друг представител в Народното събрание на Царство България:

“Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! (Смях) И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление…” [2]

Да ви напомнят тези думи за нечии други, изречени век по-късно? На Денят на българската писменост и култура, от който измина почти година, руският президент каза следните думи:

“Славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя” [3]

Звучи ви познато, нали? И за да няма съмнение един от многобройните му родни клакьори, известен в обществото с подчертаващия интелекта му псевдоним “Бялата Златка” и финансиращ дълго време и според указанията на кръволока Ленин партийната си пропагандна машина със средства от същата тази “много лоша и пропаднала Европа” наскоро обяви цялото ни Възраждане за дело не на друг, а на същата тази Русия. И продължи:

“В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо – ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи.” [4]

Този същия вие наричате с помпозното нищозначещо “националист”. Може би е такъв, не зная, не ме и интересува. Знам само очевидното – че не е български такъв. И че за мен е срам подобен човек да участва в управлението на съдбините ни. После се сърдете, ако щете, на горкия холандски либерал. Но тая тънкокожа обидчивост май иде да замаже нещо друго – срамът, че Волен Сидеров е част от правителството ни въобще.

Същия уж народен представител не се свени да се хвърля като Матросов на амбразурата всеки път [5], понечи ли някой български журналист – в чиито предавания често е гост, между другото – да зададе логичен и принципен въпрос, остнасящ се към „така любимата“ Русия. Да крещи, да заплашва и да размахва пръст назидателно. Не е изненада, че двойния стандарт е предпочитан за онзи националист, все още не можещ да реши българин ли е или русин.


[1] https://www.youtube.com/watch?v=uZKozMj6Q2o

[2] https://www.24chasa.bg/Article/2390334

[3] https://www.vesti.bg/sviat/evropa/putin-slavianskata-pismenost-dojde-ot-makedoniia-6069513

[4] http://vevesti.bg/166546/volen-siderov-v-sredata-na-xix-vek-nyama-balgarski-narod-vazrazhdame-se-blagodarenie-na-rusia/

[5] https://misal.bg/volen-siderov-tsvetanka-rizova-na-chetiri-ochi/

Споделете:
Тома Петров
Тома Петров

Тома Петров Ушев е български журналист, преводач и публичен говорител. Интересите му са свързани с православното християнство, философията и геополитиката. Член на Младежкия консервативен клуб. Завършва Университета за национално и световно стопанство, София, с магистърска степен по счетоводство.