fbpx

Издигането на Пеевски за евродепутат възроди гражданските протести

Време за четене: 2 мин.

Издигането на Делян Пеевски за евродепутат възроди с нова сила гражданския протест #Дансwithme. Над 1000 човека се събраха в сряда вечерта на обичайното място – ларгото между Министерския съвет и президентството, след което поеха по обичайния маршрут по пл. „Независимост“ и към Народното събрание.

Хората от първите редици държат голям транспарант с надпис „300 дни протест, 300 дни огради“. Чуват се викове „Оставка“, развяват се български знамена.

Протестът бе организиран преди ден в социалната мрежа Фейсбук, след като стана известно, че депутатът от ДПС и медиен мангат Делян Пеевски ще бъде в листата на ДПС за европейските избори и най-вероятно ще е на избираемо място.

Организаторите на акцията са я нарекли „300“, колкото са дните от началото на антиправителствените протести, започнали през юни миналата година след избора на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Макар че името му се превърна в символ на задкулисието и до днес никой от управляващите не отговори на въпроса „Кой предложи Пеевски“, съуправляващата партия ДПС възнамерява да го изпрати в Европейския парламент, където той ще представлява България.

ДПС все още не са казали на коя позиция в евролистата ще е Пеевски, но според източници на Mediapoolтой ще е на сигурното второ място, което му гарантира избора в ЕП.

Участници в протеста заявиха, че мотивите, с които вече 300 дни искат оставката на кабинета „Орешарски“, са непроменени. Те са допълнително мотивирани да излязат отново на улицата и заради факта, че управляващите очевидно остават слепи и глухи за общественото мнение, след като представители на ДПС заявиха, че Пеевски е достоен да представлява България в ЕП, тъй като е „преуспял млад човек“, работи за електората и ще помогне за по-доброто усвояване на еврофондовете.

От mediapool.bg

Споделете чрез

Предишен

Следващ