Сглобката е конструирана на наднационално ниво

Икономистът и редактор в дясната платформа “Консерваторъ” Михаил Кръстев гостува в предаването “Неделя 150” на Българско Национално Радио.

“Големият проблем на самата сглобката е, че е конструирана на над национално ниво и съответно нейният край би дошъл не при проблеми на национално ниво, а при решаването на някои от големите проблеми на наднационално ниво. Знаем, че основният аргумент за конструирането на сглобката е именно конфликтът в Украйна. И когато той стигне до някакво решение или друго стечение на събитията, можем да очакваме развитие и на нашето национално ниво на сглобката, тъй като част от аргументите за нейното съществуване ще отпадне”, посочи своите аргументи за стабилността на сглобката Михаил Кръстев.

“Всъщност 4 бяха основните стълбове, които конструириха това правителство. Подготовка на България за влизане в еврозоната, но Денков започна да дава задна, защото няма как да покрием критериите. Вторият е Шенген, третият е бюджетът за 2023, но видяхме неизпълнение на заложените параметри и неточна прогноза. Четвъртият е промени в конституцията. Тези промени бяха широко отхвърлени от професионалната общност. На фона на тези 4 стълба единственото, което наистина остава е тази идеология – евроатлантическата, за това как България трябва да се справи срещу Евразийската заплаха”, коментира Кръстев.

В предаването участва и зам.-главният редактор на в-к “Сега” Петьо Цеков.

Споделете:
Консерваторъ
Консерваторъ