Социалното инженерство на Новия човек

Орбан и неговото правителство избрано с безпрецедентно одобрение от неговият унгарски народ. Без никакви ЦИК-ове и трикове ала булгар.

Заклеймявано от социални европейски мъдреци, които приветстваха в страните си сомалийски убийци с ханджари и с аллах акбар, както и възхваляващи хора, които публично украсяват отверстията си с разноцветни пера. В името на “различността’’ и на мултикултурната идентичност? Получиха като отговор Брейвик. Лудостта получи налуден отпор. Ненормалността ражда своят огледален образ.

Няма кой да припомни героическият опит на този малък и близък до българите унгарски народ да отхвърли комунистическият терор през 1956 год. Да припомни жертвите, смазани от съветските танкове Т 34. Същите, доскоро на въоръжение и у нас, подобно на Миг 29. Да си спомним великият Пушкаш, някой да припомни за унгарският футбол, днес в дните на Европейското първенство по футбол. За величието на една малка нация, възправена срещу чудовището наречено Комунизъм. За заслугата ѝ Стената да падне.

Но никой не желае да помни.

Както никой не помни нашите Горяни. Кой в просперираща Европа, защитавана с американската военна мощ, си спомня колко национално богатство и профукани човешки животи струваше сдържането на Империята на Злото от Запада? Колко трилиона долара струваше всичко това? Какви рани в душата на всички поробени нации, между които и нашата, бяха нанесени и които са навярно неизличими?

И какво стана накрая? Същият този Запад, който страхливо отказа да защити България през 1951 и нейните Горяни, и Германия през 1953 г, Познан през 1954, Революцията в Унгария през 1956, Чехословакия през 1968, Гданск през 1981. Сега с помощта на същите онези левичари-прогресисти с мъждееща сексуална ориентация, които някога успешно предадоха всички военни тайни на Запада на любимеца Сталин, всички тези перверти от породата на Филби, Блънт, социалисти от всякаква разновидност и прочие, днес отново се възправят и облечени в политически одежди, заклеймяват Унгария и Орбан. Заклеймяват и нас, всички, които ненавиждахме социалното инженерство, опитващо се да каже какъв да бъде Новият Човек.

Ами, не! Няма да стане! Няма да се получи.

Вярно, безпаметен е днешният човек, може би помни само холокоста от филмите, но се надявам, че помни и всичко останало, непоказано от Холивуд. Ако не, горко му!

Споделете:
Любомир Канов
Любомир Канов

Д-р Любомир Канов е роден на 29 октомври 1944 г. в Банкя. Психиатър и писател по професия, антикомунист по убеждения. През 1977 г. е арестуван и осъден с обвинение за „опит за бягство“ и „подривна дейност срещу социалистическия строй“. Излежава присъдата в Старозагорския затвор. Емигрира през 1984 г. в САЩ. Преди няколко години се завръща в България.