Мартин Табаков: САЩ трябва да ревизира сътрудничеството със Саудитска Арабия

 

16 години след 9/11 американските власти знаят самоличността и гражданството на онези, които са планирали зловещия акт. Сред тях са граждани на Саудитска Арабия, Египет и ред други държави. Били са тренирани в Афганстан и Пакистан.

„Всичко това има значение, защото формира една ключова форма, по която се развива ислямският тероризъм до ден днешен. Това обикновено са уахабитски пари, които финансират салафитска идеология“, коментира темата в „Денят ON AIR“ политическият анализатор Мартин Табаков.

По думите му САЩ трябва да ревизират доста категоричното си и еднозначно сътрудничество със Саудитска Арабия, особено след избирането на Доланд Тръмп за президент.

„Имаше периоди, в които Барак Обама не влошаваше, но все пак проблематизираше някои активности, които Саудитска Арабия извършваше по отношение на финансирането на тероризъм“, посочи Табаков.

Чуйте пълния разговор.

Оригинална публикация в Bulgaria On Air

mm

“ Консерваторъ “ е независима платформа за всички дясно мислещи хора в България в истинския смисъл на тази дума. Нашата мисия е да защитаваме истински десните позиции.

Share This