fbpx

Връща ли се Европа към патриотизма и традициите

Тази вечер ще се проведе конференцията “Европа на отечествата”, организирана от “Младежки консервативен клуб” и дясната платформа “Консервторъ”.

“Либерализмът се беше превърнал в мейнстрийм, либерализъм, проникнат от левичарство и в крайна сметка то създаде един елит, който изключително остро критикува традициите на европейските народи и се оформи като непредставителен за самите народи и особено подтикнати от още по-конкретни поводи като мигрантска вълна, голяма част от европейските граждани се връщат към патриотизма, към традициите и вярванията.”

Това каза председателят на “Младежки консервативен клуб” Боян Стефанов в интервю за предаването „12+3“ по повод на днешната конференция.

Основната причина за организирането на дискусията е бъдещето на Европа, обясни Стефанов:

„Всеки човек в Европа знае, че от години има дебат върху две тези. Едната е федерална и тезата на тези, които години наред са били опозиция на федералната теза и казват „Европа на отечествата“. Зад това мото до момента не е седяла ясна концепция, защото федералистите ясно казват какво искат, докато Европа на отечествата няма консенсус за това съдържание и ние ще се опитаме, поне на български терен, да предложим наша версия и гледна точка за това какво разбираме ние от „Европа на отечествата“.“

Събитието ще се проведе днес от 17:30 ч. в София Хотел Балкан. Входът е свободен.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Оригинална публикация

Споделете:
Консерваторъ
Консерваторъ