Забраняваш пропагандата сред деца и те гонят от “просветена” Европа?

Още преди 3 години, британското правителство се „стресна“ от факта, че броя на младите хора (децата), които са взели активни мерки за смяна на пола си, се е увеличил от 97 през 2009-та година, до 2510 през 2017-2018-та година, или с над 4000% за под 10 години.

Източници:
Дейли Телеграф
Дейли Мейл
Си Би Ен нюз

Каква ли може да бъде причината? Кое течение набра популярност точно тогава в тази страна?

(Знамена на LGBT/ЛГБТ в Англия – Лесбийки, Гейове, Бисексуални, Транссексуални)

Сайт на британската LGBT полиция: https://lgbt.police.uk/

Не само националната телевизия BBC налага по всевъзможни начини LGBT-знамето всеки юни, но и на практика всички детски програми, които са общи за англоговорящия свят, активно пропагандират сред децата, че „за всеки има място под дъгата“.

Дисни, Cartoon Network и Никелодеон (детски ТВ канали) вкупом се надпреварват да пускат реклами и публикации в социалните мрежи, свързани с Прайд месеца, LGBT историята и т.н.

Е да, толкова е учудващо защо се е появил този ръст от 4000%, който „се наблюдава и в други държави“, че министърката на равенството, Penny Mordaunt, назначила проучване… 

Български пионерчета през комунизма стоят на почетен пост до паметниците на Георги Димитров и съветския маршал Толбухин

Английски деца държат LGBT знамена преди началото на мач от Висшата лига по футбол

От първите статии виждаме още, че в САЩ масово на 13-годишни, а във Великобритания дори на 10-годишни момичета е прилагана хормонална терапия за блокиране на пубертета, защото те „се възприемали като момчета и не искали да имат гърди“. Съобщава се, че по-късно част от тях са съжалявали.

В този контекст, унгарският премиер Виктор Орбан реши да въведе в страната си закон, забраняващ материалите на LGBT тематика в училищните програми, филмите и книгите за деца. 

Този закон е просто продължение на поправката на Орбан в конституцията на Унгария, която гласи: “Унгария защитава правата на децата на самоопределение според техния пол при раждането и осигурява образование според ценностите, основани на унгарската конституционна идентичност и християнска култура”

Това предизвика истински взрив във Европейския съюз. Или поне в западния му край…

Вместо Европа на две скорости, се получи нова Европа на два пола

Западните страни реагираха по-бързо от всякога и оформиха два официални документа, осъждащи новия унгарски закон. Само че повечето от източните не подписаха никой от тях:

Но това съвсем не е всичко – беше свикан европейски съвет, който да разпъва на кръст Виктор Орбан заради решението му.

Дойче Веле съобщава: „По време на срещата някои от ръководителите на страните-членки изгубиха търпение. Един от тях бе нидерландският премиер Марк Рюте: “За мен в такъв случай няма какво повече да търсите в Европейския съюз”, обърна се Рюте към унгарския си колега Виктор Орбан. На унгарския премиер трябва ясно да му бъде обяснено, че ЕС е “общност на ценности”.

От много години слушаме за прословутите европейски ценности, но сега най-после чухме какви конкретно са те от самата председателка на Европейската комисия  – Урсула фон дер Лайен. Преди няколко дни тя даде пресконференция, на която заяви: „Този унгарски законопроект е срам. (…) Силно вярвам в Европейски съюз, където можете свободно да обичате когото искате. Вярвам в Европейски съюз, който обхваща многообразието, това е основата на нашите ценности.

А европейските граждани може би сме се надявали, че европейските ценности ще са красота, естетика, свобода, сила, вяра… Или пък просто Божиите заповеди. Но ето, че за лидерите на ЕС те са: възможно най-голямо полово и етническо многообразие и възможно най-голямо разпространение на материали на тема хомосексуалност. 

Така ляволибералните лидери на съюза разбират девиза „Единство в многообразието“ – „Трябва да сме единни в пропагандирането на все по-голямо многообразие!“. В тази връзка, да се оплаквате на ЕС относно мигрантите е все едно да се оплачете на подпалвача, че къщата ви гори – многообразието е европейска крайна цел, нищо че изначало не е цел на гражданите.

На този етап, спокойно може да се каже, че ако някъде има хунта, то това е ЕС – свещената крава на българските “демократи”. В лицето на Европейската комисия, неизбирани хора решават съдбата на целия континент, самоизолирани в утопични стъклени сгради, по подобие на някакви по-съвременни пленуми на ЦК на БКП… В Европейсия парламент, пък, националните знамена бяха забранени от миналата година – европейските националности явно не са добро многообразие, но пък евродепутатите сега си закичват ЛГБТ значки на реверите и слагат ЛГБТ знаменца отпред на банките си.

Същото се случи и на мача от настоящото европейско първенство Германия – Унгария, който се проведе в Мюнхен – ЛГБТ знаменцата бяха продавани пред стадиона вместо националното знаме на Германия и в крайна сметка, според Асошейтед Прес, те са преобладавали на събитието. (Източник: https://apnews.com/article/euro-2020-hungary-europe-munich-international-soccer-17b7396975bcf2edbb3b79058b6cbf35). Не, така определено няма какво да се обърка, нали? Когато знамето и символиката на една идеология замени знамето и символиката на самата държава – нима не се случва точно това с Нацистка Германия и СССР?

А какво прави Унгария с СССР? Бунтува се и устройва революция през 1956-та година. Тъкмо детски книги на руски език са изгорени, с цел запазване на унгарската култура в Унгария:

Унгарците събарят и обезобразяват огромна статуя на Сталин в Будапеща и пишат на главата му „тоалетна“:

Разбира се, въстанието е жестоко потушено от руснаците и това извиква нелицеприятни паралели със сегашната реакция на ЕС срещу Унгария. От тези паралели демократичната общност в България може да получи когнитивен дисонанс, тъй като по някакви странни обстоятелства у нас тези отричащи патриотизма хора се наричат „десни“.

Напук на тази общност, обаче, Източна Европа отдавна преодоля всякакви комплекси за малоценност. Има си собствени страни-лидерки, изповядващи десни, консервативни, патриотични ценности. Те вече се сдружават помежду си – преди време във Вишеградската четворка (Полша, Чехия, Словакия, Унгария), а отскоро и в много по-разширен съюз – „Три морета“, който през тази година ще бъде председателстван от България:

„Триморието“ включва цели 12 държави-членки на ЕС от Централна и Южна Европа: Австрия, България,  Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия. Това означава, че колкото голяма роля играе Вишеградската четворка в ЕС, двойно по-голяма ще бъде тя в „Три морета“. 

С такова „рамо“ и с тези нови стратегически партньори, България напоследък си позволява повече да изповядва собствена политика на всички нива. След като от Будапеща председателят на унгарския парламент, Ласло Кьоверда, каза във връзка с LGBT течението: “Трябва да се борим срещу тези западни идеи и да пазим християнските ценности”, българският президент заяви пред лидерите в Брюксел: “Правото на самоопределение е основна ценност и тя трябва да бъде отстоявана, но никой няма правото да налага своите разбирания и мироглед на другите”.

Сигурно се питате защо балтийските страни, бидейки бивши членки на Източния блок, също са се подписали против закона на Орбан. Отговорът е прост – Литва, Латвия и Естония са изключително предпазливи по отношение на заплахата Русия и, с цел възможно най-тесни връзки със Запада, който да ги защитава, те биха подписали почти всичко.

И Западът го прави – подпомага финансово и военно цялото Триморие, като най-важният му пояс за отбрана срещу Русия. Тъй че каквито и декларации да се пишат, каквито и заплахи да се чуват от все още силните на деня, те няма да престанат да разчитат много на „Източния ЕС“. А „Източният ЕС“ ще продължава да приема помощи, но ще се пази както от руските имперски апетити, така и от болестта на либерализма,  идваща от Запад. Кой знае, може пък да успее да излекува болния си брат? 

Споделете:
Пламен Петров
Пламен Петров

Следва Теоретична физика в Софийски университет. Интересува се от това как България и манталитетът на българите са се изменяли през различните периоди в най-новата ни история. Събира данни за "непознатата", според него, Трета българска държава и иска те да станат по-широко достъпни. Българоцентрист - смята, че в България световната политика следва да се разглежда през призмата на националния ни интерес, а не на този на големите сили. За него няма такова нещо като "малка държава".