fbpx

Западът се обедини срещу Русия след случая „Скрипал“

Време за четене: 1 мин.

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен – това е основното послание след „Скрипал“.

Така политическият анализатор Даниел Стоилов коментира в студиото на „Денят ON AIR“ скандалът, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят „Скрипал“ е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

„Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми“, уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

„Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха рускки дипломати – независимо от липсата на ясни доказателства“, допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стоилов е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.

Вижте цялото видео:

Оригинална публикация

Споделете чрез

Предишен

Следващ