Сидеров сигурно вече е шестата раса

Цял ден в „социалния“ и реалния си живот, с голяма доза сарказъм, се забавляваме с цирка, който текущият политически елит ни поднесе. Забавлението си го обяснявам, като извратено чувство за самозащита на съзнанието, което мислещите хора, които все още се интересуват от България, са изградили. 
 
Забавлението бързо премина в отвращение, а при мен си премина в откровен страх, когато видях: 
 
Първо – депутат, водач на парламентарна група (Волен Сидеров), призовава от трибуната за саморазправа с политиците и, много по-опасното и страшното, с гражданска война, ако точно неговите предложения не бъдат изпълнени. 
 
Второ – депутати (Волен Сидеров и Десислав Чуколов) да нападат първо журналист, със стилистиката на изнервени квачки, а след това и полицай, защото си позволил (Представяте ли си каква наглост) да застане между Волен и нападнатия журналист. Според лицето Сидеров, българският полицай, независимо каква е ситуацията, няма право да „докосва“ и „възпира“ народен представител (WTF, като го избраха стана от шестата раса, що ли?). Тоест, български народен представител си въобрази, а дали и не затвърди възприятието, че депутатът е по-голям от българския закон и сигурност;
 
Трето – депутат от българското Народно събрание (Волен Сидеров) в национален ефир направи внушение, че една компания умишлено е убила дете. 
 
Дори вкупом, тези неща не изглеждат плашещи, ако разполагахме със силна държава и институции. Но тук е разграден двор, благодарение на усилията на последните две правителства. Да, точно така, не само Бойко носи отговорност за сегашното състояние на нещата, а солидарно, по европейскиму, я носи заедно със Станишев – демотивирана администрация, смазано МВР и деморализирана съдебна власт. 
 
В такава обстановка е повече от вредно да се заиграва с гнева и страховете на хората. Защото те ще избухнат и няма, няма кой да ги спре да се самоунищожат. 
 
За това от днес аз имам още една кауза. Освен да видя най-накрая някакви нормални хора в политиката в дясно, да направя всичко, което зависи от мен, за да обясня, на колкото може хора повече, защо е вредна Атака, защо лъже Сидеров и защо той е вреден… за всички ни.
Споделете:
Мария Николова
Мария Николова

Магистър по Финанси и Европейска публична администрация. Автор в няколко сайта, включително Петте Кьошета и Консерваторъ. Убедена е, че Европейският съюз има бъдеще и то включва България, която знае своите интереси