аз съм александър николов

ДА-Спас-ито

Кой е Александър Николов?

Или както е модерно да се пише #КОЙ? Нали така беше?

Дали това е Спас от Кочериново? Навярно.

Далеч по-истинският отговор – А.Н. е лицето на българската “либерална” общност. “Демократична” общност или както, слава Богу, успяваме да се преборим за намаляване на използването, “дясна” общност.

Този съвременен Остап Бендер е дребният комбинатор в държавата на големите измамници. Едните измамници са ясни – всеки може да изброи имената на олигарсите и уличените в корупция насън. Интересни са хората, които често пропускат някои от тях. Те са от добрите олигарси – от “наш’те”

Дребният комбинатор реално се е възползвал от очевидната ехо-стая на родния умнокрасивитет, в която самите те се затвориха. Ехо-стаята, в която най-малкото различие с партийната линия на новия комсомол, те прави част от deiba mafiata.

Липсата на критика и диалог на кресливите необолшевики унищожи отвътре всеки опит за сериозен дебат за реално съществуващите проблеми пред държавата. Това създаде и Александър Николов, който просто се възползва от писаните на конвейер тези и статуси на шумната групичка на новия пролетариат.

“че статиите и коментарите му бяха интелигентни, адекватни и определено показваха силно познаване на материята, по която пишеше – политика, комуникации, спорт, Франция, авио сектора и още доста други сфери.”

Не, другари – “интелигентни, адекватни и определено показваха силно познаване на материята, по която пишеше” не означава “повтаря неща с които съм съгласен”. Не означава, че ще гласува за Да16. Интелигентните хора се отличават с познания, с които да обяснят процесите и събитията, а не са празнодумците във вашия умнокрасив circle-jerk. Вашите желания не определят реалността.

Страхотно е как един измислен герой успя да бъде звезда в реномирани сайтове, платформи, та дори да бъде “уважаван анализатор” в националните радио и телевизия.

Какви са ви стандартите, колеги? От много писане на статии “от екип” и “от редакцията” забравихте какво е да има реални хора зад мненията? Или защото е “от нашите” няма проблем да мине по “втория начин”. В тази връзка – нали помните случая Хасково наскоро. Разликите са само в мащаба.

Страхотно е как “инфлуенсърите”, “морално-демократичната общност”, “ерудираните и интелигентните”, “независимите и обективни журналисти” вече седмица се чудят как да се оправдават, че са били подведени и да се затварят обратно в ехо-камерата си, за да се успокоят взаимно.

“Стопанският и обществен елит на България” се доказа за пореден път, като адски повърхностни полезни идиоти, за които “успелите българи в чужбина” са някакво божества, без значение дали са действително успели или мият чинии. Важното е да са “от наш’те” и да хранят “тъпите, български селяндури”

Е, тъпите български селяндури ви го върнаха, май?

Тъпите, български селяндури, на които се подигравахте в арогантната си самозабрава, как търкали билетчета за лотарията. Тъпи са, вярно е, но не всеки може да е на добре платена грантова издръжка.

Тъпите, български селяндури, на които се подигравахте, че хвърлят пари през терасата, защото не били достатъчно информирани.

Те поне имат оправданието, че са тъпи, бедни и грозни.

Вашето какво е? За няколко долара по-малко за самолетен билет до Токио? При това, по “втория начин”, срещу който уж толкова много се борите. Защо се чудите, че в България има корупция, след като вие сами търсите “един познат на познат”, за да си уредите нещо на промоцийка. Суджук, самолетно билетче, или грантче… няма голямо значение.

Извинете, но байганьовщината личи най-много в подобни постъпки.

А за измамата с доверие – не го съдете твърде строго.

Все пак, моралните стожери на “демократичната общност” нямат проблеми да подведат хората като превърнат протестна страничка в нещо-като-медия.

Споделете:
Николай Облаков
Николай Облаков

Създател на платформа “Консерваторъ”. Маркетинг мениджър в редица водещи български и чужди компании с над десет години опит. Колумнист и редактор в няколко български онлайн и печатни издания.