Простата логика на десния избирател

В автентичното дясно не могат да поделят Бойко Борисов и това си е! Крайни десни схоластици клеймят ГЕРБ и нейния лидер и го определят за Големия Сатана.

Други смятат, че контакти с Борисов са допустими в интерес на България.

Но и едните и другите прекалено много акцентират на това, кой е по прав, кой е по-десен, и кой е по по най!

Не е добре за РБ да продължават там крамолите, караниците, меренията и измерванията. Политиците в Реформаторския блок са там, защото сравнително голяма група десни избиратели ги подкрепят и им имат доверие.

И това се видя на европейските избори.

Сега РБ е на път да оцапа гащите точно преди изборите. Десните избиратели искат, без всякакво съмнение, РБ да успее, за да бъде гарант за една различна политика в интерес на България.

Кое е важното за един десен избирател?

БСП и ДПС са причината за всички национални катастрофи  от 1989 година до момента. Всички икономически, социални и структурни проблеми на България се дължат на тях.

Първото и най-важното – БСП, ДПС, ББЦ, Атака и НФСБ, ВМРО и други подобни, да останат извън изпълнителната власт.

Може ли РБ да  гарантира това? Не.

Може ли ГЕРБ да гарантира това? Може би!

Може ли РБ и ГЕРБ да гарантират това? С много голяма вероятност!

Следователно, нормалния десен избирател, след изборите, вероятно би искал да ги види в едно взаимодействие, в интерес на България.

По нататък.

Десният избирател иска реформи. Структурни реформи в някой много важни сектори – съдебна система, вътрешни работи, енергетика, здравеопазване, образование, администрация, вече и финанси, електронно правителство.

Може ли РБ да работи реално, на терен, по това? Не!

Може ли ГЕРБ да направи това? Може би!

Може ли ГЕРБ и Реформаторския блок да направят това! С много голяма вероятност!

Следователно десният избирател има интерес след изборите да ги види в едно взаимодействие в интерес на България.

Трето – Бойко Борисов

Бойко Борисов е това което е. Той е ГЕРБ. Дали ни харесва или не, това е човекът, който има реалната възможност да продължи промяната в България. А това, смятам, трябва да интересува десните най-много.

Реформаторският блок не може сам да извърши или да продължи промяната. Просто са малки. Това е реалността. И може да останат малки, ако продължава да не излъчват ясни послания. И да се боричкат вътре.

Кое е важното, когато говорим за Бойко Борисов?

В този момент от историята на България, той може да е единствената пречка, не РБ, той да е единствената пречка БСП, ДПС и кохорта да се върнат отново на власт.

Това е най-важното. Има индикации, че той и ГЕРБ ще оставят  БСП и ДПС, подчертавам и ДПС  извън властта. Но това може да стане само с помощта и натиска на Реформаторския блок.

Може ли РБ да гарантира това? Не!

Може ли ГЕРБ да гаранатира това? Може би!

Може ли ГЕРБ и РБ да гарантират това? С голяма доза вероятност!

Следователно контактите между двете формации не могат да притесняват, напротив, могат да бъдат полезни!

Могат ли реформаторите да са коректив на Борисов?

Възможно е.. България отново трябва да тръгне по пътя на реформите. За зла участ дясното е етюдно, със сигурност автентично, но все още малко.

Трябват съюзници, съмишленици, за да се провежда отново една крайно необходима дясна политика в страната, за да се рестартират  отново реформите.

Десните избиратели привърженици на РБ не бива са се плашат от взаимодействие с ГЕРБ, напротив, това ще бъде в интерес на всеки един български гражданин.

А гарант, че едно такова взаимодействие няма да се изроди в колаборационизъм с ГЕРБ е доверието към политиците от РБ.

Споделете:
Людмил Кърджилов
Людмил Кърджилов