НОВО

Нотр Дам, но не онази, която изгоря в понеделник

Когато френският поет Пол Клодел бил на осемнадесет години през 1886, той още смятал себе си за атеист, ала при все това посетил неохотно вечернята на Рождество в катедралата Нотр Дам. Тогава под купола на храма и пред Божия кръст, Клодел се заслушал в пеенето на...

Кен Фолет: Катедралите са сърцето на нашето европейско наследство

Уелският писател Кен Фолет, автор на бестселъра ,,Устоите на Земята" (разказ за строител на катедрали) споделя чувствата си след драмата в Париж пред френския всекидневник „Фигаро́“.ФИГАРО: Като писател, каква беше реакцията ви, когато разбрахте за инцидента в...

Новата партия на Фараж или посмъртно за партията на Камерън

Много вода изтече през последните пет години и вероятно мнозина вече са забравили кой спечели последните европейски избори във Великобритания. Тогава управляващата консервативна партия водена от Дейвид Камерън изгуби, оставайки на трето място след лейбъристите и… UKIP...

Когато лумнат катедралите

„Нотр Дам“ изгоря, между другото не за първи път. Изгоря донякъде. Спасиха едно-друго, друго-трето не успяха. Как стана тоя сакатлък? Рано е да се каже. Но макар че още докато пожарната не беше отишла на място, вече се застраховаха, че „няма човешки фактор“,...

Изобличител на истината или престъпник е Джулиан Асандж

Герой или злодей е основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж? Тази тема коментираха в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” журналистът Петър Волгин и международният анализатор и редактор в дясната платформа "Консерваторъ" Кристиян Шкварек. Вижте целия...

Дупка зее в сърцето на Европа

Дано в тази трагична нощ повече хора са си дали сметка колко пуста и празна е европейската цивилизация без християнското си наследство. Каква дупка зее в сърцето на Европа без благодатния покров на Божията Майка. Храмът е много повече от "архитектурен шедьовър",...

Няма хора, разбери

В продължение на предишния материал за листите и още по-предишния за АпартаментГейт, може да направим един извод (този от заглавието) От миналите статии изтекоха още няколко имотни сделки и цялата ситуация вече напомня на епизод от  „документалната“ поредица „Yes,...

Три от най-абсурдните предложения на европейски политици

Изборите са моментът, в който гласоподавателите получават възможността да посочат тези политици, партии и идеи, които биха желали да видят реализирани в държавата си. На европейско равнище, обаче, изборите все по-често изглеждат като борба за надмощие над целия...

Евфемизмите на лъжата

Ех, тези евфемизми... Хора с “нетрадиционна сексуална ориентация”. А защо толкова много думи? “Противозаконно отнемане на имущество”. Точно с толкова ли много думи трябва да се нарече кражбата? Комунистът говори за “класова борба”, за класова омраза. Либералният му...

Стив Банън: Не вярвам в неолибералния модел.

Стив Банън е имал няколко живота: офицер от Военноморските сили на САЩ, продуцент на сериала “Сайнфелд” (най-печелившият ситком на всички времена), директор на консервативния сайт Breitbart News, после директор на кампанията и съветник на Доналд Тръмп. Червената нишка...

5 неща, които WWE трябва да направи след Кеч мания 34

Време за четене: 4 мин.

Остава само седмица до турнирът на годината в спортните забавления – Кеч мания 34. С наближаването на това  знаменателно събитие, Мисъль открива своята нова рублика за кеч, където ще можете да научите всичко любопитно от света на кеча.

Пътят към Кеч мания, т.е. март-април, са месеците, когато сценаристите на WWE дават най-доброто от себе си, за да получим най-интересните истории и най-ожесточените вражди. В месеците след турнирът на годината обаче, често получаваме посредствени неща като Кейн срещу фалшивия Кейн. Дали обаче това трябва да е така? Вижте 5 неща, които WWE може да направи след Кеч мания 34:

 

Да преоткрие Фин Балър

Оплакванията, че мачовете на Фин Балър са зле ангажирани не са нищо ново. Откакто загуби титлата си на универсален шампион преди година и половина, Фин като че ли изпадна от плановете на WWE.

В момента кариерата на ирландеца показва признаци на освежаване, т.е. ще го видим да се състезава на Кеч мания 34. Опасността за него е отново да се загуби измежду останалите звезди след като събитието на годината остане в историята. Нещо, което се случи след миналогодишното ѝ издание със Сет Ролинс.

Решението за Демоничния крал е много просто – да бъде преместен от Първична сила в Разбиване, особено ако слуховете за обратния “трансфер” на Ей Джей Стайлс се окажат верни.

Бейли срещу Саша Банкс

Колко освежаващо само е да имаме не една или две, а цели три (или дори четири ако броим мачът на смесени двойки на Ронда Раузи) вражди във женската дивизия на WWE. За съжаление нито една от тях няма да видим в предстоящото шоу следващата неделя. Вместо това Бейли и Саша ще трябва да развият историята си в мелето на тазгодишния Battle Royal. След като битката на годината приключи обаче, ще имаме възможност да се насладим на кулминацията ѝ в следващите платени събития.

Вече сме ги виждали една срещу друга в NXT разбира се, но ако двете супер звезди изиграят картите си добре, поне едната ще има възможност да се изстреля към върха.

Проблемът с Брок Леснар

Неизбежно е, че много хора ще направят паралел между предстоящото събитие на вечерта и това в Мадисън скуеър гардън през 2004 г. Общото между двете е неизвестността за бъдещето звярът Брок Леснар.

Тогава знаехме предварително, че Брок ще напусне компанията след мача си с Голдберг. Този път обаче във въздуха витае несигурност. В медийното пространство витаят слухове, че Леснар ще се завърне към UFC, което би означавало, че битката на 8 април ще е последната му.

Наистина ни е нужен някакъв подобаващ завършек на всичко това и WWE трябва да ни го даде – защото как иначе Роман Рейнс ще бъде възприет от нас, зрителите, за най-ярката супер звезда в спортните забавления.

Побутване за Русев

За Русев, преследването на една от по-незначителните титли бе начин да остави следа през последните две години и да запази мястото си в Разбиване. Поредният му опит ще видим на голямата сцена – Кеч мания 34, където ще се изправи в четворен мач за титлата на САЩ.

“Проблемът” е, че феновете започват наистина да харесват българския лъв. Отчасти заради неконвенционалният му подход към Туитър – където, наскоро предизвика на бой актьора от “Сам вкъщи” Маколи Кълкин – много от нас ще викат за него.

Какво ще се случи на Кеч мания е почти без значение. Дали ще спечели титла или (по-вероятно) не, даването на по-добра възможност да заблести изглежда трябва да бъде приоритет.

Има и добри изгледи това да е в картите – докато мача му с Шинске Накамура по пътят към Кеч мания очевидно бе за запълване на времето, той не бе закопан както се е случвало преди. Освен това е напълно възможно Русев да бъде преобърнат в положителен герой в близкото бъдеще, което да му донесе нужния тласък нагоре.

Утвърждаването на Шинске Накамура

В учебниците по история, един кечист печели титла на Кеч мания и за една нощ се трансформира в мега звезда от калибъра на Скалата или Ледения Стив Остин, способен сам да изпълни цели стадиони.

На практика обаче, нещата не работят точно така. Роман Рейнс спечели титлата на WWE в Арлингтън преди две години, но и до днес остава разединяваща фигура в очите на всеки, чиято фамилия не е Макмеън.

Нужно е много повече от печеленето на една титла за да бъде утвърден някой като дългосрочна мега звезда. Това се отнася и за царят на твърдия стил Шинске Накамура. Всеки вижда неговото най-силно оръжие – да омагьосва публиката. Нещо, което бе оставен да направи в прекалено малко случаи през последната година. Просто трябва да му се даде платформа, на която да заблести и той вероятно ще го направи.

Бъдещето на Даниел Браян

Седмица след като бе потвърдено, че докторите са разрешили на Даниел Браян да се бие, бе пълна със спекулации с кой ще се бие той на предстоящия турнир. Въпреки това все още няма никакво официално потвърждение за подписването на нов контракт, въпреки че старият му изтича през септември.

Малко е вероятно Винс Макмеън да изпусне такъв талант и освен ако Си Ем Пънк не реши отново да обуе обувките си за кеч, завърналата се звезда може да се окаже най-популярният герой в компанията.

 

 

Споделете чрез

Предишен

Следващ

Запишете се за нашия бюлетин:

По този начин, ще получавате:

* Най-интересните статии от месеца
* Новини за събитията организирани от нас
* Ексклузивно съдържание

Успешно записване за бюлетина на Консерваторъ!