Докладване и блокиране – оръжията на новите български болшевики

Няма нищо по-убедително от това дадена твоя теза да бъде доказана на практика. Три месеца след като екипът на дясната платформа “Мисълъ” повдигна въпроса за опасността, която грози свободата на словото, за агресивният културен марксизъм, който атакува всяко мнение, което не споделя идеологията му, за новите болшевики, готови на всичко, за да наложат волята си над други индивиди… Три месеца след започването на тази идейна битка резултатите са налице – след безобразно голямо количество докладване, Фейсбук свали наша статия и блокира за три дни профила на отговорния ни редактор Николай Облаков.

Забележете – статията, която се е превърнала в повод за масовото докладване е “Буквално Хитлер!” на нашия автор Владислав Апостолов, която е… препечатана от сайта Webcafe.

Точно така, текстът е същият, авторът е същият, дори и снимката на Хитлер е същата. Сами можете да се досетите, че докладване срещу Webcafe няма, да не говорим за блокиране на акаунти и сваляне на статии.

Разбира се, всеки, който си е направил труда да прочете текста, би се уверил, че в него няма нищо обидно. Дори и най-напереният social justice warrior няма как да намери обиден момент в такава статия. Дори напротив, в нея се твърди, че всеки опит за предлагане на мнение, различно от това на неомарксистите, се обявява за хитлеристко и бива атакувано по всевъзможни начини. Явно и с докладване във Фейсбук.

Фейсбук атаката (колкото и нелепо да звучи) идва ден след като страницата за политическа сатира Терминални цитати, която също има критичен поглед върху културния марксизъм и неговите прояви в България, бе блокирана, но не за дни, а перманентно.

Явно нашите леви НЕприятели са открили тази опция в социалните мрежи и я използват активно.

Би било комично, ако с действията си не потъпкваха свободата на словото. Затова е и важно никога да не ги допуснем до реална власт, извън тази на докладването в интернет.

Екипът на Мисълъ може да ви гарантира, че ще продължи да работи за утвърждаване на десните идеи в България.

 

Споделете:
Михаил Кръстев
Михаил Кръстев

Михаил Кръстев е икономист, публицист и анализатор. С дългогодишен опит и в журналистиката. Член на Съвета по икономически и публични политики към УНСС.