НОВО

Апетитът на британските консерватори към революция и контрареволюция

През юни 2016 г. Великобритания гласува с референдум да излезе от Европейския Съюз. Макар и напълно безкръвен, този резултат беше революционен по британски. Въпреки предупреждения, които съм чувала и от британски, и от български консерватори, че това се е очаквало, аз...

Напрежението между САЩ и Иран: Ще има ли ескалация и как ще се отрази на света?

Авторът в дясната платформа "Консерваторъ" д-р Мартин Табаков гостува в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия. Гост също бе международният анализатор Яшар Абдулселямоглу. Тема на разговора бе покачващото се напрежение между САЩ и Иран. Според Абдулселямоглу...

Венецуела като точка на геополитическо противопоставяне

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Емил Вълков гостува в предаването "Пресечна точка" по Военен телевизионен канал с водещ Евгени Кръстев. Тема на разговора бе продължаващата криза във Венецуела. Вижте пълното видео:...

Кампанията за евроизборите

Журналистът и редактор в дясната платформа "Консерваторъ" Михаил Кръстев и политологът Страхил Делийски гостуваха в предаването "Всичко коз" по Канал 3 с водещ Мая Костадинова. Те оцениха тезите в кампанията за Европейски избори 2019 - в Европа и у нас. Вижте пълното...

Какво трябва да се промени за да сме щастливи в ЕС

Главният редактор на дясната платформа "Консерваторъ" Николай Облаков гостува в предаването "#Европа" по БНТ. Тема на разговора бе бъдещето на Европейския съюз и проблемите, пред които той е изправен. Гост също бе директор на фондация "Силна Европа". Вижте пълното...

ВЕИ революция ли? Не, газова!

Да, случи се: Както глобалните инвестиции, така и новите инсталирани мощности на ВЕИ през 2018 г. са по-ниски в сравнение с предходната 2017 г. Годините на постоянен ръст свършиха и то много преди ВЕИ да са заели значим дял в енергийното потребление. През...

Освирепелият феминизъм

Две новини от последните дни ми дадоха повод за написването на тази статия. Едната е решението на Спортната комисия на щата Калифорния да суспендира боксовия лиценз на Кубрат Пулев заради прословутата целувка с репортерката Дженифър Равало. Другата е петицията на...

ЕНП в задънена улица

Небрежното отношение, с което Европейската народна партия (ЕНП) минаваше през проблемите на ЕС, дава логичен резултат в постепенното отслабване на партията. ЕНП повтори всички възможни грешки на германската християндемокрация от близките години. Затова партията ще...

Ален Делон: Аз не играех. Аз живях

“Не може да очакваш да си Делон в продължение на петдесет или шестдесет години, с кариера като моята, и да се надяваш да те обичат”. Как да оцелееш с такава съдба? Какво да бъдеш, когато всичко си бил? В неделя той ще получи в Кан почетната Златна палма за цялостната...

За Чернобил и неопролетариата

Много хубав нов сериал от HBO - Чернобил. Изглежда исторически достоверен, със соц-декорите, старите пепелници, панелките, и всички тези неща, които все още виждахме в детството си, че и сега в някои забравени от Бога места.  Идва втори епизод и гледам интересен...
Време за четене: 5 мин.

Иво Беров

Най-отблъскващото в тях е стойката на загриженост и съпричастие към Реформаторския блок. Защото те не са нито загрижени, нито съпричастни. Нито към РБ, нито към когото и да било, освен към себе си. Те не са загрижени, те са суетни.

Зад тяхната лъжлива загриженост се крие единствено и само показност. Преди всичко им се ще да се покажат. И да покажат. Колко са умни, колко са далновидни, колко са прозорливи, колко са улегнали, колко са обществено-полезни, колко са политологични, колко са социологични и колко логични.

Макар, че ако нещо липсва в умопостройката на стойките им, това е тъкмо логиката/. Освен ако не приемем, че техните противоречиви и противоречащи си твърдения са израз на някакъв чуден, особен, върховен, екстраординарен /при тях нещата не са необикновени, те са екстраординарни/, едва ли не екзопланетен и антропосоциополитопатологичен разум.

От който с повече или по-малко зор под прикритието на  обзор на политическия кръгозор могат да се скалъпят следните  опорни точки.

– Реформаторският блок подкрепя Бойко Борисов, ще да влиза в коалиция с него и това е лошо. Защото Бойко не е истински десен, освен, че е мутра и тиква, а това също е лошо. Тоест лошото е, че РБ го подкрепя Бойко и щял да влиза в коалиция с него, а не че е мутра и тиква, макар това също да е лошо.

– В същото време РБ не иска да влиза в коалиция с ГЕРБ и не подкрепя Бойко Борисов, който въобще не е мутра и тиква, а е истински десен и това е лошо. Тоест лошото не е, че е истински десен, а че РБ не го подкрепя и че не иска да влиза в коалиция с него.

– Реформаторският Блок трябва да е истински десен, а той не е истински десен, защото обединява разни всякакви, а това е лошо.

– Реформаторският блок в никакъв случай не трябва да е десен, защото хората много мразят някой да е десен, а РБ е десен, макар да не обединява всички десни, а това е лошо.

–   Ония в Реформаторският блок са едностранчиви талибани и коне с капаци, защото отхвърлиха различни водачи / Нейнска/, а това е лошо. Тоест не е лошо, че водачите са различни/ Нейнска/, а че Блокът ги е отхвърлил.

– Има обаче водачи, които Реформаторският блок не е отхвърлил / Меглена/, а това е лошо. Даже още по-лошо.

– Освен това да си припомним, че РФ блок не се опита да оглави протестите, което е лошо, макар че се опитваше да ги оглави, което също е лошо, ако не и по-лошо даже.

– В реформаторският блок въобще нямат право да говорят за морал, защото се обединиха с Меглена Кунева, макар че ако не бяха се обединили, това несъмнено щеше да бъде поради липсата на морал, което е лошо.

– Светослав Малинов е казал някога нещо срещу Кунева, пък сега се изметна и стана  нейн съратник уж в името на нещо си и това е неморално, макар, че ако същият не беше се обединил със същата в името на същото нещо пак щеше да е неморално, което е лошо.

– В Реформаторския блок няма изявени политици, което е лошо, макар че ако имаше изявени политици /Костов/ щеше да е още по-лошо.

– В реформаторския блок само разсъждават и дават разни предложения, а не действат, а това е лошо.

– В реформаторския блок не изказват никакви виждания, нямат никакви предложения, а имат само желание за власт, което е какво ?…

А, да – лошо.

И всички тези  недоумици, а често и тъпоумици биват бистрени, мътени и размътвани не от разните лОзи /полито, социо, антропо/ на властващите партии, а от едни други лОзи, които желаят да минат за независими, безпристрастни, задълбочени, разумни, многоумни и десни. Което е учудващо и донякъде смешно. Но те искат да мина и за добронамерени, а това вече не е нито учудващо, нито смешно. То е противно.

Добронамерени те, разбира се,  не са. Защо тогава го правят, освен от суета. Защо плюят по РФ – единственото партийно образувание със смислени политически виждания и разумни предложения.

Защо с такова упоение ругаят единствената, засега политическа възможност за съпротива срещу олигархията .

Защо с такава извратена наслада тъпчат единствената надеждица за по- смислено общество.

Нека подминем, ония, които го правят за пари. Щото има и такива. Прочутите и  показателни случаи с оня журналист, който беше върло десен и който всеотдайно разобличаваше путинска Русия, пък като заработи за Алексей Петров започна почти неприкрито да поддържа БСП и съвсем неприкрито да хвали същата тази путинска Русия. И онази журналистка, която имаше уж демократични убеждения, пък като заработи за Тошо Тошев започна прикрито да защитава олигархията и БСП и почти неприкрито да поддържа Путин. Включително и с лъжи /Нашите властници бързали да се подмазват на Запада и да искали санкции срещу Русия – тъпа и глупава лъжа/

Та като подминем користните печалбари, защо останалите плюят Реформаторския блок ?

Може би защото е удобно и безопасно. Реформаторите нямат власт й влияние. Не могат да отвърнат на удара.

Освен това защото сегашното състояние на България им харесва /уйдисва им статуквото демек/. Кютнали са се при  хранилка, сгушили са се и не им се ще нищо да се променя.

Или пък може би се преценили, че ще изглеждат по-чистички, ако всичко наоколо е потънало в кал и оплюто, включително с техните плюнки.

При всички случаи – дали от корист, дали от суета, дали от глупост, или от самооблащаване, те върша чудесна /не и десна/ работа за днешната българска олигархия. Която няма защо толкова да се напъва да измисля опорни точки. Опорните точки вече са измислени от „добронамерените” оплювачи.

Добре, да са живи и здрави всичките – на мама, на тате и на олигархията, само ако обичат моля плийз,  не се правете поне на добронамерени.

А иначе как може човек да се противопостави на цялата тая подлизурщина, лицемерщина и нагаждачество.

Ами като гласува за Реформаторския блок и толкоз.

От ivremena.com

Споделете чрез

Предишен

Следващ

Запишете се за нашия бюлетин:

По този начин, ще получавате:

* Най-интересните статии от месеца
* Новини за събитията организирани от нас
* Ексклузивно съдържание

Успешно записване за бюлетина на Консерваторъ!