fbpx

НОВО

Историческата мисия на SpaceX и НАСА

Авторът в дясната платформа "Консерваторъ" Светослав Александров гостува в сутрешния блок на БНТ. Тема на разговора бе историческата мисия на НАСА и Space X. Вижте пълното видео:...

За държавата и данъците

В неделното издание на "Имате думата" по Канал 3 гостува журналистът и автор в платформата "Консерваторъ" Михаил Кръстев. Вижте какво сподели той по темата за Държавата и данъците. Вижте пълното видео:...

При нашествието на османците към Балканите и Европа дали не е играл роля един неотчетен фактор?

Редица изследвания свързват успеха на едно общество с нивото на ДОВЕРИЕ между неговите членове. Успехът на сегашните скандинавски общества (преди да ги обхване мултикултурната илюзия), се дължи на умението им да живеят заедно, като си вярват едни други. Това ги прави...

Дефлацията като политически проблем

Основната тема след Covid-19 е свързана с тежките икономически последици. Все по-големи са страховете от идваща сериозна дефлация (спад на потребителските цени), породена от забавената икономическа активност. Макар че всеобщото мнение е, че дефлацията е много...

Китайският пир по време на чума

Докато светът е залисан в това да ограничава пандемията, свързана с Covid-19, както и икономическите последствия от нея, Китай се възползва от възникналите обстоятелства и осъществява геополитическите си цели. Последните не са нови, но т.нар. коронавирус освободи...

Напред, науката е петолъчка или лявата индоктринация в американската академия

В една идеална ситуация, политическите убеждения не би следвало да играят роля в университетите при избор на преподавател или изследовател. Но, в графиката по-долу ситуацията е далеч от идеална - във факултетите по антропология на американските университети, на всеки...

Дълбоко ли е расовото разделение в САЩ?

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Никола Бушняков гостува в предаването "Свободна зона с Георги Коритаров" по "ТВ Европа". Тема на разговора бяха протестите и грабежите в САЩ, както и причините за тях. Вижте пълното видео:...

Не равни права, а равни резултати

Забравете за Флойд - aфроамериканците не са на улицата заради него. Това, което искат, не са равни права с „белите” , те ги имат, нито системата да им даде равни възможности за финансова и житейска реализация с белите, което също имат. Не равни права, а равни...

Кои са “Привилегированите”?

Редакторите в "Консерваторъ" Николай Облаков и Виктория Георгиева гостуват в "Студио Хъ" по темата за битовата престъпност и материала "Привилегированите" Подхождаме с разбиране към затрудненията с четенето на нашите либерални приятели, но показаните данни имат...

Прогресивният данък – една услуга, различни цени

Дебатът за размера на данъците и философията на облагането на доходите (плосък срещу прогресивен модел) наглед е финансово-икономически, но по същество има съвсем друга природа. Това се вижда и от аргументите на защитниците за смяна и оставане на модела - и вляво, и...
Време за четене: 5 мин.

Иво Беров

Най-отблъскващото в тях е стойката на загриженост и съпричастие към Реформаторския блок. Защото те не са нито загрижени, нито съпричастни. Нито към РБ, нито към когото и да било, освен към себе си. Те не са загрижени, те са суетни.

Зад тяхната лъжлива загриженост се крие единствено и само показност. Преди всичко им се ще да се покажат. И да покажат. Колко са умни, колко са далновидни, колко са прозорливи, колко са улегнали, колко са обществено-полезни, колко са политологични, колко са социологични и колко логични.

Макар, че ако нещо липсва в умопостройката на стойките им, това е тъкмо логиката/. Освен ако не приемем, че техните противоречиви и противоречащи си твърдения са израз на някакъв чуден, особен, върховен, екстраординарен /при тях нещата не са необикновени, те са екстраординарни/, едва ли не екзопланетен и антропосоциополитопатологичен разум.

От който с повече или по-малко зор под прикритието на  обзор на политическия кръгозор могат да се скалъпят следните  опорни точки.

– Реформаторският блок подкрепя Бойко Борисов, ще да влиза в коалиция с него и това е лошо. Защото Бойко не е истински десен, освен, че е мутра и тиква, а това също е лошо. Тоест лошото е, че РБ го подкрепя Бойко и щял да влиза в коалиция с него, а не че е мутра и тиква, макар това също да е лошо.

– В същото време РБ не иска да влиза в коалиция с ГЕРБ и не подкрепя Бойко Борисов, който въобще не е мутра и тиква, а е истински десен и това е лошо. Тоест лошото не е, че е истински десен, а че РБ не го подкрепя и че не иска да влиза в коалиция с него.

– Реформаторският Блок трябва да е истински десен, а той не е истински десен, защото обединява разни всякакви, а това е лошо.

– Реформаторският блок в никакъв случай не трябва да е десен, защото хората много мразят някой да е десен, а РБ е десен, макар да не обединява всички десни, а това е лошо.

–   Ония в Реформаторският блок са едностранчиви талибани и коне с капаци, защото отхвърлиха различни водачи / Нейнска/, а това е лошо. Тоест не е лошо, че водачите са различни/ Нейнска/, а че Блокът ги е отхвърлил.

– Има обаче водачи, които Реформаторският блок не е отхвърлил / Меглена/, а това е лошо. Даже още по-лошо.

– Освен това да си припомним, че РФ блок не се опита да оглави протестите, което е лошо, макар че се опитваше да ги оглави, което също е лошо, ако не и по-лошо даже.

– В реформаторският блок въобще нямат право да говорят за морал, защото се обединиха с Меглена Кунева, макар че ако не бяха се обединили, това несъмнено щеше да бъде поради липсата на морал, което е лошо.

– Светослав Малинов е казал някога нещо срещу Кунева, пък сега се изметна и стана  нейн съратник уж в името на нещо си и това е неморално, макар, че ако същият не беше се обединил със същата в името на същото нещо пак щеше да е неморално, което е лошо.

– В Реформаторския блок няма изявени политици, което е лошо, макар че ако имаше изявени политици /Костов/ щеше да е още по-лошо.

– В реформаторския блок само разсъждават и дават разни предложения, а не действат, а това е лошо.

– В реформаторския блок не изказват никакви виждания, нямат никакви предложения, а имат само желание за власт, което е какво ?…

А, да – лошо.

И всички тези  недоумици, а често и тъпоумици биват бистрени, мътени и размътвани не от разните лОзи /полито, социо, антропо/ на властващите партии, а от едни други лОзи, които желаят да минат за независими, безпристрастни, задълбочени, разумни, многоумни и десни. Което е учудващо и донякъде смешно. Но те искат да мина и за добронамерени, а това вече не е нито учудващо, нито смешно. То е противно.

Добронамерени те, разбира се,  не са. Защо тогава го правят, освен от суета. Защо плюят по РФ – единственото партийно образувание със смислени политически виждания и разумни предложения.

Защо с такова упоение ругаят единствената, засега политическа възможност за съпротива срещу олигархията .

Защо с такава извратена наслада тъпчат единствената надеждица за по- смислено общество.

Нека подминем, ония, които го правят за пари. Щото има и такива. Прочутите и  показателни случаи с оня журналист, който беше върло десен и който всеотдайно разобличаваше путинска Русия, пък като заработи за Алексей Петров започна почти неприкрито да поддържа БСП и съвсем неприкрито да хвали същата тази путинска Русия. И онази журналистка, която имаше уж демократични убеждения, пък като заработи за Тошо Тошев започна прикрито да защитава олигархията и БСП и почти неприкрито да поддържа Путин. Включително и с лъжи /Нашите властници бързали да се подмазват на Запада и да искали санкции срещу Русия – тъпа и глупава лъжа/

Та като подминем користните печалбари, защо останалите плюят Реформаторския блок ?

Може би защото е удобно и безопасно. Реформаторите нямат власт й влияние. Не могат да отвърнат на удара.

Освен това защото сегашното състояние на България им харесва /уйдисва им статуквото демек/. Кютнали са се при  хранилка, сгушили са се и не им се ще нищо да се променя.

Или пък може би се преценили, че ще изглеждат по-чистички, ако всичко наоколо е потънало в кал и оплюто, включително с техните плюнки.

При всички случаи – дали от корист, дали от суета, дали от глупост, или от самооблащаване, те върша чудесна /не и десна/ работа за днешната българска олигархия. Която няма защо толкова да се напъва да измисля опорни точки. Опорните точки вече са измислени от „добронамерените” оплювачи.

Добре, да са живи и здрави всичките – на мама, на тате и на олигархията, само ако обичат моля плийз,  не се правете поне на добронамерени.

А иначе как може човек да се противопостави на цялата тая подлизурщина, лицемерщина и нагаждачество.

Ами като гласува за Реформаторския блок и толкоз.

От ivremena.com

Споделете чрез

Предишен

Следващ