fbpx

НОВО

…и ще продължим да живеем с COVID-19

Невиждан в историята на САЩ срив на БВП - 33% на годишна база през второто тримесечие. В Иран заразените с коронавирус са вече над 300 хиляди. Австрия в рецесия след исторически спад - мерките срещу коронавируса тласнаха страната към най-голямо свиване на икономиката...

Нова православна партия?

Волен Сидеров е много интелигентен и културен човек и при него случайни движения няма Да инструментализираш вярата за политически цели е грях Преди време писах за четири нови политически проекта - на Васил Божков (Черепа), Мая Манолова, Цветан Цветанов и Станислав...

Социализмът – невъзможна и вредна утопия

Търговията, разделението на труда, частната собственост са благо  Летящите пилета   Планиран хаос Днес пред лицето глобалната икономическа криза, на глобалните протести и глобалната пандемия - имаме и глобална амнезия. Или просто незнание - престъпно...

Адекватни ли са новите икономически мерки в условията на политическа криза?

Редакторът в дясната платформа "Консерваторъ" Михаил Кръстев, както и авторът в платформата Никола Филипов гостуваха в предаването "Свободна зона с Георги Коритаров" по ТВ Европа. Тема на разговора бяха новите икономически мерки в условията на политическа криза, както...

Как да се спасим от икономическото цунами

Пандемията от COVID-19 постави света пред огромни икономически и социални предизвикателства. За няколко месеца бяха въведени безпрецедентни мерки за опазване на живота на гражданите и устойчивостта на здравните системи. Това предизвика драматичен спад в потреблението...

Основи на корпоративния социализъм – грешките при справянето с кризата

Теодор Димокенчев гостува на Димитър Вучев в предаването Business Daily по ТВ Европа. Тема на разговора бяха грешните мерки за справяне с кризата и протестите срещу правителството и главния прокурор. Двамата обсъдиха и по-дълбоките проблеми в икономиката,...

Зовът на сърцето

Днес, 28 юли, се навършва една година от смъртта на Алекс Алексиев – родолюбец, анализатор, експерт по сигурност и антитероризъм. Алекс Алексиев беше анализатор в изследователски център „Ран Корпорейшън“, изпълнителен директор на радио „Свободна Европа“ в Мюнхен,...

Печеливши и губещи при предсрочни и при редовни избори

Почти три седмици протести с различен интензитет настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Докато второто изглежда трудно изпълнимо по редица причини, първото е възможно, макар и към днешна дата (27.07.) да не изглежда вероятно. В...

Вот на недоверие №5 или как се говори на инфантилната тълпа

Чуйте ги само как говорят! Вижте ги как първото нещо, което ги интересува, е дали ще ги дават по телевизора! Преди малко гласуването на поредния вот на недоверие към кабинета започна с процедурно предложение за пряко излъчване по БНТ, въпреки че излъчването вече...

Протестите, Икономиката и изоставането на БВП

Авторът в "Консерваторъ" Никола Филипов гостува в Свободна зона с Георги Коритаров за протестите, има ли катастрофално изоставане по БВП на човек от населението и колко надолу върви българската икономика? Вижте двете части от...
Време за четене: 5 мин.

Иво Беров

Най-отблъскващото в тях е стойката на загриженост и съпричастие към Реформаторския блок. Защото те не са нито загрижени, нито съпричастни. Нито към РБ, нито към когото и да било, освен към себе си. Те не са загрижени, те са суетни.

Зад тяхната лъжлива загриженост се крие единствено и само показност. Преди всичко им се ще да се покажат. И да покажат. Колко са умни, колко са далновидни, колко са прозорливи, колко са улегнали, колко са обществено-полезни, колко са политологични, колко са социологични и колко логични.

Макар, че ако нещо липсва в умопостройката на стойките им, това е тъкмо логиката/. Освен ако не приемем, че техните противоречиви и противоречащи си твърдения са израз на някакъв чуден, особен, върховен, екстраординарен /при тях нещата не са необикновени, те са екстраординарни/, едва ли не екзопланетен и антропосоциополитопатологичен разум.

От който с повече или по-малко зор под прикритието на  обзор на политическия кръгозор могат да се скалъпят следните  опорни точки.

– Реформаторският блок подкрепя Бойко Борисов, ще да влиза в коалиция с него и това е лошо. Защото Бойко не е истински десен, освен, че е мутра и тиква, а това също е лошо. Тоест лошото е, че РБ го подкрепя Бойко и щял да влиза в коалиция с него, а не че е мутра и тиква, макар това също да е лошо.

– В същото време РБ не иска да влиза в коалиция с ГЕРБ и не подкрепя Бойко Борисов, който въобще не е мутра и тиква, а е истински десен и това е лошо. Тоест лошото не е, че е истински десен, а че РБ не го подкрепя и че не иска да влиза в коалиция с него.

– Реформаторският Блок трябва да е истински десен, а той не е истински десен, защото обединява разни всякакви, а това е лошо.

– Реформаторският блок в никакъв случай не трябва да е десен, защото хората много мразят някой да е десен, а РБ е десен, макар да не обединява всички десни, а това е лошо.

–   Ония в Реформаторският блок са едностранчиви талибани и коне с капаци, защото отхвърлиха различни водачи / Нейнска/, а това е лошо. Тоест не е лошо, че водачите са различни/ Нейнска/, а че Блокът ги е отхвърлил.

– Има обаче водачи, които Реформаторският блок не е отхвърлил / Меглена/, а това е лошо. Даже още по-лошо.

– Освен това да си припомним, че РФ блок не се опита да оглави протестите, което е лошо, макар че се опитваше да ги оглави, което също е лошо, ако не и по-лошо даже.

– В реформаторският блок въобще нямат право да говорят за морал, защото се обединиха с Меглена Кунева, макар че ако не бяха се обединили, това несъмнено щеше да бъде поради липсата на морал, което е лошо.

– Светослав Малинов е казал някога нещо срещу Кунева, пък сега се изметна и стана  нейн съратник уж в името на нещо си и това е неморално, макар, че ако същият не беше се обединил със същата в името на същото нещо пак щеше да е неморално, което е лошо.

– В Реформаторския блок няма изявени политици, което е лошо, макар че ако имаше изявени политици /Костов/ щеше да е още по-лошо.

– В реформаторския блок само разсъждават и дават разни предложения, а не действат, а това е лошо.

– В реформаторския блок не изказват никакви виждания, нямат никакви предложения, а имат само желание за власт, което е какво ?…

А, да – лошо.

И всички тези  недоумици, а често и тъпоумици биват бистрени, мътени и размътвани не от разните лОзи /полито, социо, антропо/ на властващите партии, а от едни други лОзи, които желаят да минат за независими, безпристрастни, задълбочени, разумни, многоумни и десни. Което е учудващо и донякъде смешно. Но те искат да мина и за добронамерени, а това вече не е нито учудващо, нито смешно. То е противно.

Добронамерени те, разбира се,  не са. Защо тогава го правят, освен от суета. Защо плюят по РФ – единственото партийно образувание със смислени политически виждания и разумни предложения.

Защо с такова упоение ругаят единствената, засега политическа възможност за съпротива срещу олигархията .

Защо с такава извратена наслада тъпчат единствената надеждица за по- смислено общество.

Нека подминем, ония, които го правят за пари. Щото има и такива. Прочутите и  показателни случаи с оня журналист, който беше върло десен и който всеотдайно разобличаваше путинска Русия, пък като заработи за Алексей Петров започна почти неприкрито да поддържа БСП и съвсем неприкрито да хвали същата тази путинска Русия. И онази журналистка, която имаше уж демократични убеждения, пък като заработи за Тошо Тошев започна прикрито да защитава олигархията и БСП и почти неприкрито да поддържа Путин. Включително и с лъжи /Нашите властници бързали да се подмазват на Запада и да искали санкции срещу Русия – тъпа и глупава лъжа/

Та като подминем користните печалбари, защо останалите плюят Реформаторския блок ?

Може би защото е удобно и безопасно. Реформаторите нямат власт й влияние. Не могат да отвърнат на удара.

Освен това защото сегашното състояние на България им харесва /уйдисва им статуквото демек/. Кютнали са се при  хранилка, сгушили са се и не им се ще нищо да се променя.

Или пък може би се преценили, че ще изглеждат по-чистички, ако всичко наоколо е потънало в кал и оплюто, включително с техните плюнки.

При всички случаи – дали от корист, дали от суета, дали от глупост, или от самооблащаване, те върша чудесна /не и десна/ работа за днешната българска олигархия. Която няма защо толкова да се напъва да измисля опорни точки. Опорните точки вече са измислени от „добронамерените” оплювачи.

Добре, да са живи и здрави всичките – на мама, на тате и на олигархията, само ако обичат моля плийз,  не се правете поне на добронамерени.

А иначе как може човек да се противопостави на цялата тая подлизурщина, лицемерщина и нагаждачество.

Ами като гласува за Реформаторския блок и толкоз.

От ivremena.com

Споделете чрез

Предишен

Следващ