Система от уравнения с неизвестни

Огнян Минчев*

Партньорството на Реформаторския блок с ГЕРБ е невъзможно – заяви Иван Костов.

Правим система от уравнения със следните неизвестни:

Възможно ли е партньорството на РБ с БСП?
Възможно ли е партньорството на РБ с АБВ?
Възможно ли е партньорството на РБ с ДПС?
Възможно ли е партньорството на РБ с „Атака“?
Възможно ли е партньорството на РБ с „България без цензура“?

Възможно ли е самостоятелно управление на РБ чрез получаване на абсолютно мнозинство в следващото Народно събрание?

Възможно ли е партньорство на РБ (открито или задкулисно) с ключови сектори на посткомунистическата олигархия – например с корпоративно-търговската банда? Желателно ли е? С какви политически последици върху дясно-центристките избиратели ще бъде това партньорство?

Възможно ли е РБ да повтори 10 годишната история на ДСБ – партия, привлякла множество стойностни експерти и политици и ВИНАГИ сблъскваща се с проблема да премине прага от 4 на сто за да влезе в парламента?

Възможно ли е – и до кога ще бъде възможно – дребнави партизански боричкания, сделки и взаимно подхвърлени динени кори да докарат България до нова и окончателна национална катастрофа?

Моля всеки дясно-центристки политически лидер – който се счита за такъв – да отговори на тези въпроси: не публично, а сам за себе си… Има ли решение системата от уравнения, или просто важни променливи и непроменливи са останали извън нашето внимание?

От dnevnik.bg

Огнян Минчев е български политолог, доктор на социологическите науки. Преподава Теория на международните отношения в катедра Политология в Софийския университет. Директор е на Института за регионални и международни изследвания.

Споделете:
Огнян Минчев
Огнян Минчев

Огнян Димитров Минчев е български политолог, доктор на социологическите науки.