Ако не подкрепяш Истанбулската конвенция, си орк

Щом не подкрепяш Истанбулската конвенция, значи нещо в теб е сбъркано, няма да се поправи. Вероятно не разбираш добре – защото по принцип нищо не разбираш – каква е ролята на Истанбулската конвенция, и е време да ти обясним няколко неща, пък ти, ако искаш, ги схващай. Главната идея е, че ти си зле и като цяло си селянин.

 

1. Ти пребиваш жена си

Всеки човек, който не приема конвенцията, бие жена си. Ти също, това е почти сигурно. Биеш я всеки ден и си изключително притеснен, че ако се приеме Истанбулската конвенция, няма да можеш да я биеш всеки ден. Влезте във Facebook и по форумите и прочетете мненията на хората, които пишат срещу Истанбулската конвенция. Това са до един домашни насилници. Тези хора непрекъснато пият ракия, лежат под москвича, ядат шкембе чорба, а в понеделник, сряда и петък бият жените си – в другите дни – децата си. Освен това са неуспели в живота.

 

2. Ти си против ЕС, ЕК и прогреса

Ти си от онези назадничави типове, заради които човечеството никога няма да се разсели из Космоса. Няколко големи европейски институции вече ти казаха, че трябва да се подпише тази конвенция, но това не беше достатъчно да те убеди. Не си ли разбрал най-главното в този живот? Че щом определени институции са на някакво мнение, ти, източноевропейският, славяно-ганьовски субект трябва просто да кимаш и да се съгласяваш. Правото ти на мнение е добре да се изчерпва с битови неща, които да съвпадат с ограничения ти мироглед, който не вдява нищо от сложните превратности на либералната идея и нейното тържество.

 

3. Ще те разприятелим у Фейса!

А сме видели статус срещу Истанбулската конвенция – а веднага сме те разприятели у Фейса! Ние, хората, които защитаваме  демократично право на мнение на всеки човек, смятаме, че това важи най-вече за случаи, в които то съвпада с нашето – всичко останало са грешки на природата и социални аномалии, които трябва да се изрязват като гангрена. Затова – да знаеш: или си с нас, или ще те блокираме, докладваме, въобще пък няма повече да си играем с теб. На твоето невинно, смутено питане – защо трябва борбата срещу насилието на жените неминуемо да минава през подписването на спорни документи и въобще няма ли си национални закони за тая работа, ние дори няма да отговорим – вече те разприятелихме и ще блокираме всичките ти братовчеди до трето коляно.

 

4. Ти си хомофоб

Това, че не си се трогнал от декларациите на Българския хелзинкски комитет и други сродни организации автоматично те превръща в хомофоб и дегенерат. Има нещо страшно смущаващо в това, че ти от няколко години въобще не си проявявал доверие към всякакви ултралиберални НПО-та и техните декларации са те оставяли равнодушен, с подозрението, че някой просто монетизира определени идеи и политическата им адженда твърде добре съвпада с икономическата. Освен това, сега е моментът да ти го кажем – вече четвърта година поред не сме те виждали на гей парада! Изверг! Ако не дойдеш и догодина, ще те намерим и ще те ънфренднем. Ако случайно не те познаваме, първо ще те аднем и после ще те ънфренднем. Въобще ще те ънфренднем.

 

5. Ти си нацист и орк

Ти си нацист, комунист, фашист и глист. Щом не подкрепяш Истанбулската конвенция, значи си последовател на Хитлер и Мао, на Сталин и Мусолини, а в днешно време – на Тръмп. В кухата ти тиква светят идейните примери на една плеяда от престъпници срещу човечеството и това, че ти си останал равнодушен към един документ е равносилно на концлагерите, Катинската гора и атомната бомба. Разбери, в този свят има две реалности. Едната е елфически прекрасната нежна седемцветна дъга на прогреса, другата е на калните космати копаещи в мини и ръмжащи патриархални орки. Избирай си.

 

Оригинална публикация

(Снимка: Lord of the Rings, New Line Cinema)

 

 

Споделете:
Райко Байчев
Райко Байчев

Завършил Софийски университет със специалност журналистика. Журналист с опит в различни печатни издания. Занимава се и с драматургия.