Джоан Роулинг и трансфобският камък

Авторката на „Хари Потър“ Джоан Роулинг е една от най-влиятелните, успешни и уважавани жени на планетата. Освен това е почти непоносимо либерална с периодични изблици на идеологически дидактизъм и агресивно размахване на Twitter пръст срещу всичко извън прогресивния проект. Тя от години е едно от основните оръжия в културната война в Западния свят и винаги е заставала на страната на мултикултурната, ляволиберална догма с цялата си обществена тежест.

Може да се каже, че Джоан Роулинг активно е участвала в създаването на чудовището, което преди дни впи зъбите си в нея и пробва да я разкъса на парчета. Културата на отменяне, забраняване, цензуриране и преждевременно пенсиониране, в която авторката на „Хари Потър“ се чувстваше твърде комфортно, размаха магическата пръчка на омразата и изрече заклинание за изпаряване на Роулинг или поне за превръщането на богатата дама в мишка, удобна за смачкване. Нещо като „Трансфобикус Делетриус“. Да, точно така, Джоан Роулинг беше обвинена в новия смъртен грях трансфобия.  Портите на прогресивния политически коректен ад се отвориха, изпращайки верифицираните си Twitter демони след една от водещите жрици на новото ляво.

С едно обективно погледнато безобидно изречение Роулнг изтри с години натрупан капитал в очите на вечно гладните за нова порция възмущение либерални тълпи.

Авторката на „Хари Потър“ просто написа, че не е ок да се уволняват жени, защото са казали, че има такова нещо като пол. Поводът е скандалът със служителката в британската организация „Център за глобално развитие“ Мая Форстейтър, която беше уволнена и подложена на чудовищен тормоз от транс активистите, след като заяви очевидната научна истина, че има два пола. Форстейтър изгуби и трибунал, който буквално отсъди, че нейните възгледи „не са достойни за уважение в едно демократично общество“. Този прецедент поставя началото на чудовищен лов на вещици на всички работни места във Великобритания, а и отвъд. Изразяването на напълно вярна позиция в лично качество става повод за уволнение и публично унижение. Самото отбелязване на обективната реалност вече се превръща в престъпление.

Роулинг си позволи да защити уволнената и заплашвана от транс екстремисти Мая в Twitter и за часове се превърна в трендинг хаштаг №1, носен върху пълноводните реки на омразата и обидата. Доскорошна либерална икона, писателката бе наречена „урод, боклук, стара жена, грозна и глупава кучка“ от хиляди умопомрачени акаунти, много от тях верифицирани журналисти, коментатори, активисти и други абсурдни фигури с хиляди последователи в социалните мрежи. Актьорът Марк Хамил бе принуден да се извини, че е харесал първоначалния туит на Роулинг. За часове социалните мрежи превърнаха Роулинг в женска версия на създадения от нея злодей Волдемор – чест, запазвана доскоро основно за Доналд Тръмп, който пък отдавна е мишена на самата писателка. Но за кратко тя беше Доналд Тръмп в очите хора, които е смятала за свои съмишленици.

В света на либералната лудост няма истински съмишленици, а грешници и светци, които може да сменят местата си, ако засегнат някое от свещените вярвания на култа.

А напоследък се оказва, че най-опасно е да се критикува трансджендър идеологията. Колко подходящо – най-разведените с реалността са най-агресивни и ползват най-силните протекции.

Съдебното решение, което постановява, че служителката е била уволнена напълно правилно е като от роман на ужаса. Съдията смята, че „Форстейтър има абсолютистко виждане за пола и се обръща към хора както тя смята за правилно, дори когато това засяга тяхното достойнство или създава враждебна, унизителна или обидна среда“. Eто как биологичните факти за човешкия пол бяха пратени по дяволите от съдия в една от най-богатите и развити страни на планетата. Скоро и във вашия град. Ако забележите, че някой мъж е мъж, а някоя жена е жена, може да станете извършител на най-модерното и опасно престъпление  – трансфобия.

Споделете:
Владислав Апостолов
Владислав Апостолов

Завършил е журналистика в Софийския Университет. Работил е за редица медии, включително вестник "Труд" и WebCafe